Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Χαιρετίζει για το «e-kalathi» το Υπ. Εμπορίου-«H ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη»

Τη ψήφιση την Παρασκευή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, του νομοσχεδίου με τίτλο «ο περί Καταγραφής και Παρακολούθησης Τιμών Λιανικής Πώλησης Προϊόντων Νόμος του 2023», που θα αποτελέσει τη βάση για την εφαρμογή της Ψηφιακής Πλατφόρμας «e-kalathi», χαιρετίζει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σε ανακοίνωση, το Υπουργείο Εμπορίου διαβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες ετοιμασίας της Ψηφιακής Πλατφόρμας «e-kalathi» «θα προωθηθούν τάχιστα από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ το πρώτο εξάμηνο του 2024».

«H ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη και εντάσσεται στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης της Κυβέρνησης για στήριξη των νοικοκυριών, ιδιαίτερα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες και περιόδους εξωγενών κρίσεων που επηρεάζουν την αγοραστική δύναμη και τα γενικότερα συμφέροντα των καταναλωτών», υπογραμμίζει.

Το Υπουργείο θεωρεί ότι η Ψηφιακή Πλατφόρμα «e-kalathi» θα παρέχει στον καταναλωτή «την αναγκαία διαφάνεια και άμεση πληροφόρηση, σε καθημερινή βάση, για τις τιμές σημαντικών προϊόντων για ένα νοικοκυριό, καθώς και τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών και δημιουργίας καλαθιού αγορών με τις πιο συμφέρουσες και οικονομικές επιλογές».

Τέλος, το Υπουργείο ευχαριστεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα «για τη στήριξή τους στην πολύμηνη προσπάθεια έγκρισης του νομοθετικού αυτού πλαισίου, όπως και για την αγαστή συνεργασία στην προώθηση και εφαρμογή πολιτικών που στοχεύουν στην προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών».

Δειτε Επισης

Ουδέν σχόλιο, αλλά προανήγγειλε εξελίξεις για το τερματικό LNG ο Χριστοδουλίδης
Οι ανάγκες σε ξένο εργατικό δυναμικό το 2024 και ο μύθος που επικαλούνται οι συντεχνίες
Προς έγκριση στο Υπουργικό τις αμέσως επόμενες μέρες ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός
Το brand story της VALIO, η παρουσία και η εξέλιξη στην κυπριακή αγορά μέσω της ipH
Νέα εμπλουτιστικά έργα προωθεί η ΕΤΑΠ-Τι αλλάζει φέτος στη Λάρνακα
Τρεις ξενοδόχοι μιλούν για τα καυτά ζητήματα της βιομηχανίας της φιλοξενίας και του τουρισμού
Mallouppas & Papacostas: Πράσινο άναψε η Κεφαλαιαγορά για το Squeeze Out
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των πρώτων Leaders in Hospitality Awards
Οι βραβευθείσες Υπεραγορές του Ομίλου Mas για το 2023
Ισορροπώντας στις πελατειακές προσδοκίες και την αποδοτικότητα στη φιλοξενία