Powered by

Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑΚ

Με μικρή πτώση έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με την αγορά να καταγράφει εντός της πρώτης εβδομάδας Δεκεμβρίου κέρδη της τάξης του 3,2%, παραμένοντας σε θετική πορεία για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 136,43 μονάδες, κλείνοντας με ζημιές 0,42%.

Ο δείκτης FTSE/CySE20 έκλεισε στις 82,89 μονάδες με πτώση 0,40%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 303.531 ευρώ.

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους δείκτες. Η Κύρια Αγορά έκλεισε με πτώση κατά 0,63%, η Εναλλακτική Αγορά σημείωσε άνοδο 0,40%, τα Ξενοδοχεία ενισχύθηκαν κατά 0,12% και οι Επενδυτικές Εταιρείες έκλεισαν με πτώση της τάξης του 0,69%.

Την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα είχε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 192.519 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,45 ευρώ - πτώση 0,86%), ακολουθούμενη από τη μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο 39.213 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,27 ευρώ- πτώση 0,87%), τη μετοχή της Πετρολίνα με όγκο 27.967 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,10 ευρώ – χωρίς μεταβολή), τη μετοχή της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με όγκο 20.183 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,705 ευρώ - άνοδος 2,17%) και τη μετοχή της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με όγκο 9.893 ευρώ (τιμή κλεισίματος 3,14 ευρώ - άνοδος 1,29%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 5 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και 3 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 119.

Δειτε Επισης

Στο 2,1% ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Μάρτιο-Αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024
Περαιτέρω επιβράδυνση και πλησιάζει τον στόχο της ΕΚΤ για 2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη
Μηνιαία άνοδος 3,66% για το ΧΑΚ, ημερήσια πτώση τη Δευτέρα
Ξεπερνούν τα €2 δισεκατομμύρια τα αιτήματα στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης- Εκτός οι παλιοί μέτοχοι
Συνεχίζει την ανοδική του τροχιά ο ΣΠΟΔ-Τι συνέβαλε στην ενίσχυση του δείκτη τον Φεβρουάριο
Μειωμένος ο δείκτης τιμών παραγωγού στην βιομηχανία τον Φεβρουάριο
Απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής στο μητρώο αγροτών-Δημιουργούνται νέες κατηγορίες
Πασχαλινό επίδομα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους-Επωφελούνται πέραν των 11 000 δικαιούχων
Το «σαφάρι» Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ για να φέρει επενδύσεις…Ποιους θα δει, τι θα τους πει και οι τομείς που ποντάρει
Τριάντα χιλιάδες δικαιούχοι αγρότες για εκταρικές επιδοτήσεις ύψους €60 εκατομμυρίων-Ο στόχος της ενίσχυσης