Επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Reading η Στέλλα Κυριακίδου

Σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών του Πανεπιστημίου του Reading αναγορεύτηκε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλας Κυριακίδου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η απόφαση για την αναγόρευση της κ. Κυριακίδου σε επίτιμη διδάκτορα λήφθηκε ομόφωνα από τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, «για τη συνολική προσφορά της στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ευεργετώντας εκατομμύρια ευρωπαίων πολιτών». Η κ. Κυριακίδου είχε αποφοιτήσει από το εν λόγω πανεπιστήμιο το 1977.

«Η παγκόσμια κρίση της πανδημίας είχε μια "χρυσή ελπίδα"- υπό την ηγεσία της Στέλλας», τονίστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Η ισότητα στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη για όλες οι χώρες της Ευρώπης, ανεξάρτητα από το μέγεθος, την απόσταση, ή την οικονομική τους δυνατότητα, έγινε κατορθωτό όλες οι χώρες- μέλη να προμηθευτούν με εμβόλια ταυτόχρονα και ισότιμα, αναφέρεται.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, υπό την εποπτεία της Επιτρόπου, στην ενίσχυση των επιστημονικών Οργανισμών της ΕΕ, στο σχέδιο της Ευρώπης για την καταπολέμηση του καρκίνου, με προϋπολογισμό €4 δισ., στη νέα φαρμακευτική μεταρρύθμιση που θα διασφαλίσει την ισότητα στην πρόσβαση στα φάρμακα, στον ευρωπαϊκό χώρο δεδομένων υγείας για την ψηφιοποίηση των συστημάτων υγείας και στην πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση της ΕΕ για την ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη διάρκεια της αναγόρευσης τονίστηκε η προσφορά της κ. Κυριακίδου όχι μόνο ως πρωτοπόρου στον τομέα της ψυχολογίας, όπου δημιούργησε το πρώτο τμήμα ψυχολογίας παιδιών και εφήβων στην Κύπρο, έχοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα έπρεπε να βρίσκεται στο δημόσιο νοσοκομείο και όχι σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αλλά και μιας ιδιαίτερα δυναμικής φωνής σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα των γυναικών με καρκίνο του μαστού, των παιδιών καθώς και όλων των ασθενών. Αναφορά έγινε επίσης στα διάφορα αξιώματα που κατείχε έως σήμερα όπως αυτό της πρώτης Κύπριας Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δειτε Επισης

Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ εξελέγη εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου
Assertus: Τιμητική διάκριση Γιώργου Θεοφίλου, διευθυντή τμήματος ελέγχου
Ακαδημαϊκός του ΤΕΠΑΚ ανάμεσα στους κορυφαίους ερευνητές παγκοσμίως
Δύο νέοι συνέταιροι στην ΕΥ Κύπρου
HUMED: Το success story δύο φοιτητών που αλλάζει τα δεδομένα στην οδοντιατρική
Η Έλενα Κ. Τσολάκη ανάμεσα στις 100 κορυφαίες γυναίκες στην αρχιτεκτονική παγκοσμίως
Ο Κώστας Γαλαταριώτης πρόεδρος του ΤΕΠΑΚ
Ο Θ. Καζάκος πρώτος Εγκεκριμένος Λομπίστας στο Μητρώο Λομπιστών της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς
Συνεχίζει ως «Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως για τη Ναυτιλία» του ΔΝΟ ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης
Η Άννα Χαραλάμπους αναλαμβάνει General Manager στην Bold Marketing