Ν. Χριστοδουλίδης: Σταθμός για τη δημοσιονομική σταθερότητα η έγκριση της δέσμης μέτρων για τα ΜΕΔ

Η έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, των νομοσχεδίων που συμπληρώνουν τη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των ΜΕΔ και προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών, σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό ως προς τη δημοσιονομική σταθερότητα και χρηματοπιστωτική προοπτική της χώρας μας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

"Ένα ζήτημα που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια και αποτελούσε κίνδυνο για τη δημοσιονομική σταθερότητα και την χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της χώρας μετά από επίμονες προσπάθειες αρκετών μηνών καταλήγει αισίως.  Με τη συνολική προσέγγιση της δέσμης που προωθήθηκε από την Κυβέρνηση, ολοκληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτελέσει το δίχτυ αποτελεσματικής προστασίας των ευάλωτων και συνεπών δανειοληπτών" σημειώνει ο Πρόεδρος.

Αναφέρει ακόμη ότι "οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας με την υπερψήφιση της δέσμης μέτρων, αλλά και με τις προτάσεις και τη συνεργασία τους με την Κυβέρνηση έχουν συμβάλει καταλυτικά προς αυτό το επίτευγμα". 

Το συλλογικό συμφέρον, τονίζει, "επιτάσσει συνεργασία και νηφαλιότητα και η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει την προοπτική και τις δυνατότητες της χώρας μας όταν επικρατεί η σύνεση και η υπευθυνότητα".

Εκφράζει τέλος αισιοδοξία "ότι υλοποίηση συνετών πολιτικών θα θωρακίσει την οικονομία μας και θα επιφέρει περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο για τη χώρα μας".

Δειτε Επισης

Στο 11,76% το επιτόκιο αναφοράς για τοκογλυφία
Revolut: Έλαβε τραπεζική άδεια στη Βρετανία-Η σημασία της
Νάγκελ: Η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις
Εναρμόνιση για αγορές πιστώσεων ζητά από την Κύπρο η Κομισιόν
Οικονομικός αλφαβητισμός στα σχολεία: Τα αποτελέσματα του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος της ActionAid
Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Ιούνιο
Με δύο εκ. στην 33East η Τράπεζα Κύπρου-Έμπρακτη στήριξη στο Κυπριακό Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου
Ο άγνωστος αλλά σημαντικός ρόλος των τραπεζών στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης(video)
Τράπεζα Κύπρου: Στις 8 Αυγούστου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εξαμήνου
H εταιρική κοινωνική ευθύνη στον πυρήνα της δράσης της Ελληνικής Τράπεζας