Ν. Χριστοδουλίδης: Σταθμός για τη δημοσιονομική σταθερότητα η έγκριση της δέσμης μέτρων για τα ΜΕΔ

Η έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, των νομοσχεδίων που συμπληρώνουν τη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των ΜΕΔ και προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών, σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό ως προς τη δημοσιονομική σταθερότητα και χρηματοπιστωτική προοπτική της χώρας μας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

"Ένα ζήτημα που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια και αποτελούσε κίνδυνο για τη δημοσιονομική σταθερότητα και την χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της χώρας μετά από επίμονες προσπάθειες αρκετών μηνών καταλήγει αισίως.  Με τη συνολική προσέγγιση της δέσμης που προωθήθηκε από την Κυβέρνηση, ολοκληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτελέσει το δίχτυ αποτελεσματικής προστασίας των ευάλωτων και συνεπών δανειοληπτών" σημειώνει ο Πρόεδρος.

Αναφέρει ακόμη ότι "οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας με την υπερψήφιση της δέσμης μέτρων, αλλά και με τις προτάσεις και τη συνεργασία τους με την Κυβέρνηση έχουν συμβάλει καταλυτικά προς αυτό το επίτευγμα". 

Το συλλογικό συμφέρον, τονίζει, "επιτάσσει συνεργασία και νηφαλιότητα και η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει την προοπτική και τις δυνατότητες της χώρας μας όταν επικρατεί η σύνεση και η υπευθυνότητα".

Εκφράζει τέλος αισιοδοξία "ότι υλοποίηση συνετών πολιτικών θα θωρακίσει την οικονομία μας και θα επιφέρει περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο για τη χώρα μας".

Δειτε Επισης

Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»