Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου ως προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία

Κρίθηκε από το Εφετείο ως νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού για δεύτερη θητεία, αναφέρει η Νομική Υπηρεσία σε ανακοίνωση της.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το Εφετείο έκρινε νόμιμο τον διορισμό της Λουκίας Χριστοδούλου στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού κατά την περίοδο 24 Απριλίου 2018 μέχρι τις 23 Απριλίου 2023. Αναφέρεται ότι το Εφετείο, έκανε δεκτή την έφεση που καταχώρισε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κατά απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, με την οποία έκρινε ότι η ανανέωση της θητείας της κ. Χριστοδούλου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού δεν ήταν σύμφωνη με τον περί Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμο.

Σύμφωνα με την Απόφαση του Εφετείου που εκδόθηκε σήμερα, αναφέρεται, ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού κινείται εντός των πλαισίων του Νόμου, αφού «η περίοδος διορισμού κάποιου, είτε ως μέλος είτε ως Πρόεδρος, επιμετράται ξεχωριστά, με δυνατότητα συγκεκριμένης χρονικά μέγιστης διάρκειας κατοχής έκαστης ξεχωριστά θέσης, αφού οι θέσεις είναι διακριτές»». Συναφώς, προστίθεται, το Εφετείο παραμέρισε την πρωτόδικη απόφαση, επιδικάζοντας έξοδα στους ενάγοντες.

«Με την πιο πάνω Απόφαση του Εφετείου επιλύεται το θέμα της εγκυρότητας της συγκρότησης της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού καθ’ όσον αφορά στην Πρόεδρο της κατά  τον ουσιώδη χρόνο, και επιλύεται το θέμα που απασχόλησε και απασχολεί αριθμό υποθέσεων ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου», σημειώνεται.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκαν η Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας, Δήμητρα Καλλή και η Δικηγόρος της Δημοκρατίας, Κυριακή Παπαδοπούλου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Μ. Ταννούσης: Το επενδυτικό τοπίο της Κύπρου και η σημασία των συναντήσεων με τους ξένους επενδυτές
Με αμελητέες απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
ΟΗΟ–ΣΕΚ: Ανάγκη διαχείρισης του μεγάλου ποσού για νέο συνταξιοδοτικό
Απαλλαγή φορολόγησης εφάπαξ και για κατηγορίες συμβασιούχων που εκκρεμούν
Επ. Οικονομικών: Καθολικά αποδεκτός για μέλος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου ο Μάριος Ζαχαριάδης
Αναγνωρίζουν πρόβλημα και ψάχνουν την κατάλληλη φόρμουλα για τις αποσπάσεις στο δημόσιο
Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας η Μαρία Παναγιώτου-Τα θέματα που θα συζητηθούν
Στήριξη του πρωτογενούς τομέα, οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών
Μάκης Κεραυνός: Ανάγκη επιτάχυνσης των εργασιών για εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών
Οι ανάγκες σε ξένο εργατικό δυναμικό το 2024 και ο μύθος που επικαλούνται οι συντεχνίες