Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας

Στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι να επικοινωνήσει αποτελεσματικά την αμυντική και εξωτερική πολιτική της Κύπρου στην ακαδημαϊκή κοινότητα, μέσω εθνικών και διεθνών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ανέφερε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Ανδρέας Λουκά, μιλώντας σε τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εκδήλωση αυτή, είπε, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου του Υπουργείου Άμυνας για συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Μέσω αυτού του μνημονίου, το Υπουργείο Άμυνας και το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανοίγουν τον δρόμο για συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο την προώθηση κοινών εκπαιδευτικών και άλλων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων, πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκά ανέφερε ότι η συνεργασία περιλαμβάνει κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων, συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, κοινή συμμετοχή σε επιτροπές τεχνοκρατικού επιπέδου και ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης, θα επιδιωχθεί η μεταφορά γνώσεων και η αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης και από τα δύο μέρη για αμοιβαίο όφελος.

Επιπλέον, οι προσπάθειες του Υπουργείου επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων που ειδικεύονται σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος μέσω της Ακαδημίας Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου. "Στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά την αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας μας στην ακαδημαϊκή κοινότητα μέσω εθνικών και διεθνών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων", είπε ο κ. Λουκά.

Παράλληλα σημείωσε ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας θα διευκολύνει την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Μέσω της άμεσης συνέργειας, θα εργαστούμε για την ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την προώθηση μιας πιο παραγωγικής και σε βάθος συνεργασίας, πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας αρχαιολογικών χώρων εξασφάλισε το Κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης»
Ανοίγει τις πόρτες του αρχές Μαρτίου το νέο νοσοκομείο El Greco
Πράσινα Σημεία Λευκωσίας: Παραλήφθηκαν 8.000 τόνοι αποβλήτων μέσα σε ένα χρόνο
Smart Parking με χρήση BLE tag στη Λευκωσία
Safe Bulkers, Inc.: Ανακοίνωσε ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών εκπαίδευσης αξιωματικών καταστρώματος
Ακαδημία ΕΥ Κύπρου: Συνέδριο περί θεμάτων βιωσιμότητας και πράσινης φορολόγησης
Με αντίκτυπο πέρα από τα σύνορα η Deloitte Academy Κύπρου
In Business Awards 2023: Oι υποψήφιοι στην κατηγορία ανάπτυξη γης-κατασκευές
To Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αναβαθμίζεται και επεκτείνεται
CIM: Διοργάνωσε το 12ο business breakfast για τους στρατηγικούς συνεργάτες του(pics)