Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία

Με στόχο την ευρύτερη προώθηση των σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Κύπρου και Αυστρία, το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Αυστρίας, διοργάνωσαν Επιχειρηματική Αποστολή, Φόρουμ και δεξίωση δικτύωσης στη Βιέννη στις 6 Δεκεμβρίου 2023.

Το Φόρουμ προσφώνησε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, κύριος Όθωνας Θεοδούλου, ο οποίος υπέδειξε την ελκυστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παροχή υπηρεσιών και στον τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός σε επενδυτικά ταμεία, σε ακίνητα, σε πράσινη ενέργεια και στο ICT, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως περιφερειακή και διεθνής βάση για επιχειρήσεις. Επιπρόσθετα αναλύθηκε εις βάθος η υπογραμμένη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας.

Austria Delegation 7 12 23

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των συμμετεχόντων κυπριακών εταιρειών.

Στην παρουσίασή του ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Αυστρίας, κύριος Νίκος Κυριακίδης, εξήρε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και υπογράμμισε τις ευκαιρίες που προσφέρονται τόσο δια μέσου του νομικού όσο και του φορολογικού μας συστήματος για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (FDI). Τέλος, εξέφρασε την ετοιμότητα των κυπριακών επιχειρήσεων για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας.

Μετά το πέρας του Επιχειρηματικού Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε δεξίωση δικτύωσης όπου οι κύπριοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Αυστριακούς ομολόγους τους.

Η εν λόγω Επιχειρηματική Αποστολή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς και τις κατά τόπους Πρεσβείες και Εμπορικά Κέντρα της Δημοκρατίας, με απώτερο στόχο την προώθηση της Κύπρου και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας αρχαιολογικών χώρων εξασφάλισε το Κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης»
Ανοίγει τις πόρτες του αρχές Μαρτίου το νέο νοσοκομείο El Greco
Πράσινα Σημεία Λευκωσίας: Παραλήφθηκαν 8.000 τόνοι αποβλήτων μέσα σε ένα χρόνο
Smart Parking με χρήση BLE tag στη Λευκωσία
Safe Bulkers, Inc.: Ανακοίνωσε ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών εκπαίδευσης αξιωματικών καταστρώματος
Ακαδημία ΕΥ Κύπρου: Συνέδριο περί θεμάτων βιωσιμότητας και πράσινης φορολόγησης
Με αντίκτυπο πέρα από τα σύνορα η Deloitte Academy Κύπρου
In Business Awards 2023: Oι υποψήφιοι στην κατηγορία ανάπτυξη γης-κατασκευές
To Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αναβαθμίζεται και επεκτείνεται
CIM: Διοργάνωσε το 12ο business breakfast για τους στρατηγικούς συνεργάτες του(pics)