Σχεδόν οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα social media

Σχεδόν 8 στις δέκα επιχειρήσεις (79,9%), με 10 ή περισσότερους απασχολούμενους, χρησιμοποιούν το 2023 μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το 72,1% των επιχειρήσεων έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες υψηλότερες από 100Mbit/s.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρούνται αυτές που έχουν προφίλ χρήστη, λογαριασμό ή άδεια χρήστη αναλόγως των απαιτήσεων και του είδους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, το 79,7% όλων των επιχειρήσεων με 10 ή περισσότερους απασχολούμενους χρησιμοποιεί κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook, LinkedIn, κ.λπ.).

Το 38,5% χρησιμοποιεί ιστότοπους ή εφαρμογές διαμοιρασμού περιεχομένου πολυμέσων (π.χ. YouTube, Instagram, κ.λπ.) και το 22,7% χρησιμοποιεί ιστολόγια (blogs) ή μικροϊστολόγια (microblogs) (π.χ. Twitter, κ.λπ.).

Το 8,5% των επιχειρήσεων διαθέτει εφαρμογή για κινητά για τους πελάτες (π.χ. πρόγραμμα επιβράβευσης ή αφοσίωσης, υποστήριξη πελατών, κ.λπ.).

Ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο διαδίκτυο
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, σύνδεση με το διαδίκτυο έχει το 96,4% των επιχειρήσεων. Οι συνδέσεις Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας (100 Mbit/s ή περισσότερο) έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια.

Το 2023, 72,1% των επιχειρήσεων έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο υψηλότερες από 100Mbit/s σε σύγκριση με 17,1% το 2019.

Το 2023, η πιο δημοφιλής ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στην Κύπρο ήταν μεταξύ 100 και 500 Mbit/s (41,6% όλων των επιχειρήσεων).

Οι επιχειρήσεις με μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων τουλάχιστον 30 Mbit/s αλλά λιγότερο από 100 Mbit/s ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής με 19,3%.

Οι επιχειρήσεις με μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων τουλάχιστον 1 Gbit/s και τουλάχιστον 500 Mbit/s αλλά λιγότερο από 1 Gbit/s, ακολουθούν με 16,1% και 14,5% αντίστοιχα.

Οι λιγότερο δημοφιλείς ταχύτητες ήταν οι λιγότερο από 30 Mbit/s με 4,9%.

Με τον όρο μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων εννοούμε την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων με βάση το συμβόλαιο με τον παροχέα Υπηρεσιών Διαδικτύου.

Ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce)
Κατά το 2022, σύμφωνα με Στατιστική Υπηρεσία, το 23,5% των επιχειρήσεων έλαβαν παραγγελίες μέσω δικτύων υπολογιστών (εξαιρούνται τα δακτυλογραφημένα e-mails), ενώ το 22,4% των επιχειρήσεων έλαβαν παραγγελίες μέσω ιστότοπων ή εφαρμογών και το 3,6% μέσω μηνυμάτων τύπου “EDI” (Electronic Data Interchange).

Το 18,2% των επιχειρήσεων έλαβε παραγγελίες για προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω των ιστότοπων ή εφαρμογών της ίδιας της επιχείρησης, ενώ το 11,9% έλαβε παραγγελίες μέσω ιστότοπων ηλεκτρονικής αγοράς ή εφαρμογών που χρησιμοποιούνται από διάφορες επιχειρήσεις για εμπορία προϊόντων.

Το 20,8% των επιχειρήσεων έλαβε παραγγελίες για αγαθά ή υπηρεσίες μέσω ιστότοπων ή εφαρμογών από ιδιώτες καταναλωτές σε σύγκριση με 13,2% των επιχειρήσεων που έλαβαν παραγγελίες από άλλες επιχειρήσεις ή/και δημόσιες αρχές.

Δειτε Επισης

ΚΕΠΑ: Δωρεάν προγράμματα σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων
Νικόδημος Δαμιανού: Μέτρα και κίνητρα για την ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης
IBM: Η έκθεση 2024 X-Force Threat Intelligence Index και ποια τα σημαντικότερα ευρήματα
H PCE HI-TECH SOLUTIONS επενδύει στο Soft1 Cloud ERP Series 6
Δίκτυα 5G: Η μέση εμπειρία στο Λονδίνο είναι χειρότερη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις
Pascal Education: Δημιούργησε ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης για εκπαίδευση
LVLUP Accelerator: Ώθηση στην προσέλκυση και ανάπτυξη επιχειρήσεων gaming στην Κύπρο
To βιντεοπαιχνίδι εταιρείας με έδρα την Κύπρο που είναι υποψήφιο για τα βραβεία BAFTA Games
Δημήτρης Σκουρίδης: Κινητήρια δύναμη για όλους τους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης η Ε&Κ
AWS: Η τεχνητή νοημοσύνη θα αυξήσει την οικονομία της Ευρώπης κατά 600 δισ. ευρώ