Γιώργος Αγιουτάντης: Βιώσιμη ανάπτυξη και ενίσχυση της παρουσίας μας

Τη δέσμευσή του για ενίσχυση της παρουσίας της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στο νησία μας και την προσφορά της για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη έκανε, ο CEO της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (Κύπρου).

Σε ομιλία του κατά το Banking, Forum & FinTech EXPO, που παρουσίασε η Logicom Solutions, ο Γιώργος Αγιουτάντης έκανε λόγο για μια εξελισσόμενη τραπεζική βιομηχανία, στην οποία παρατηρείται ένας μεγάλος μετασχηματισμός.

«Αυτή η εξέλιξη οδήγησε σε ένα πιο δυναμικό περιβάλλον που επηρεάζει όχι μόνο τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών αλλά και την εμπειρία των καταναλωτών», σχολίασε ακολούθως, για τονίσει πως η υιοθέτηση νέων ψηφιακών πλατφορμών είναι απαραίτητη.

Οι εξελίξεις συνέχισαν να φέρνουν επανάσταση στον τομέα, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ο αυτοματισμός θα υποστηρίξει το ταξίδι του πελάτη. Αναφέρθηκε και στο blockchain για το οποίο εκτιμά επίδραση σε θέματα διαφάνειας καθώς και σε άλλες μεγάλες τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τραπεζικό κόσμο.

Ο κ. Αγιουτάντης μέσα από τον χαιρετισμό του έδειξε, εξάλλου, τη σημασία που δίνει στην Κύπρο η Εθνική Τράπεζα, που μετρά 3 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην Ελλάδα.

Έκανε λόγο για ένα νέο πρόσωπο και ισχυρό ρόλο του ιδρύματος στην Κύπρο ειδικά στη τραπεζική χονδρικής και στις συναλλαγές. «Δέσμευση μας είναι να παραμείνουμε αποφασιστικοί, να διατηρήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να ενισχύσουμε την παρουσία μας», ήταν μερικά από τα βασικά του μηνύματα.

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για Great Sea Interconnector η Κομισιόν-Τα θέματα για τα οποία ζήτησε να ενημερωθεί
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Η κυπριακή startup BRAYN φέρνει επανάσταση στην εκπαίδευση σε μορφή τύπου Netflix
Ραφαέλα Ανδρέου: Η μαθηματικός που ακολούθησε το όνειρό της και έγινε tattoo artist
Στο 11,76% το επιτόκιο αναφοράς για τοκογλυφία
Revolut: Έλαβε τραπεζική άδεια στη Βρετανία-Η σημασία της
Νάγκελ: Η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Κ. Χατζηγιάννης: Να γίνει πιο σοβαρή μελέτη για την ηλεκτρική διασύνδεση, απαράδεκτες οι πιέσεις στην ΡΑΕΚ
Πώς μοιράζεται η πίτα των εξαγωγών-Η δυναμική και η αξία χαλλουμιού και φαρμάκων