Πρασινίζει η Φασούλα με φύτευση 350 δέντρων από την Imperio

Οργανωμένη εταιρική δενδροφύτευση στη Φασούλα, μια εκ των κοινοτήτων που πλήγηκε από την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, πραγματοποίησε η Imperio.

Μέλη του προσωπικού της Imperio βρέθηκαν στην κοινότητα της ημιορεινής Λεμεσού, όπου φύτευσαν, σε χώρο που τους υποδείχθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο, 350 χαρουπιές.

Η επιλογή της φύτευσης χαρουπιών δεν είναι τυχαία, καθώς το συγκεκριμένο είδος αποτελεί μια από τις κυριότερες καλλιέργειες της κοινότητας. Μάλιστα, στη Φασούλα φιλοξενείται και το Μουσείο Χαρουπιών.

imperiodentrofytefsi2

Η Ιmperio κάλυψε το κόστος αγοράς των δέντρων και ανέλαβε την φύτευσή τους, στηρίζοντας με το τρόπο αυτό τους πληγέντες και συμβάλλοντας στην γενικότερη προσπάθεια για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε δήλωσή του o CEO της Ιmperio, Nικόλας Αγιομαμίτης, τόνισε: «Η Imperio παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Αντιλαμβανόμενοι τις τραγικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, η Εταιρεία μας συνεισφέρει ενεργά στην προσπάθεια για δεντροφυτεύεις στην πόλη αλλά και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές με στόχο τη δημιουργία πνευμόνων πρασίνου για καλύτερη ποιότητα ζωής».

imperiodentrofytefsi3

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση) που υλοποιεί, η Imperio έχει από καιρό υιοθετήσει πράσινες πολιτικές στην υλοποίηση των έργων της, αντιλαμβανόμενη τη σημαντικότητά τους τόσο στη βιωσιμότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων που δημιουργεί, όσο και στην ευρύτερη προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη. Το έργο Sunset Gardens που αναπτύσσει η Eταιρεία στη δυτική Λεμεσό, αποτελεί πρότυπο πράσινης ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι το έργο, πέραν των άλλων βιώσιμων χαρακτηριστικών που διαθέτει, περιλαμβάνει τη φύτευση 40,000 δέντρων και φυτών.

Δειτε Επισης

Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland