Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Προκήρυξη για πρόγραμμα στήριξης αμπελοοινικού τομέα

Την προκήρυξη της Παρέμβασης Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα (ΕΠΣΑ) 1, ανακοίνωσαν η Διαχειριστική Αρχή του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πληρωμής (ΚΑΠ) 2023 – 2027 του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για την Παρέμβαση ΕΠΣΑ 1 διακρίνονται δύο επιλέξιμες δράσεις: Δράση ΕΠΣΑ 1α - «Εγκατάσταση Συστήματος Γραμμικής Υποστύλωσης για τη Βελτίωση των Τεχνικών Διαχείρισης σε Αμπελώνες Οινοπαραγωγής» και Δράση ΕΠΣΑ 1β - «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων Οινοπαραγωγής».

Δικαίωμα ένταξης στην Παρέμβαση έχουν αμπελουργοί, υπό την προϋπόθεση ότι είναι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο όνομα τους στο Αμπελουργικό Μητρώο πριν την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην Παρέμβαση. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της Δράσης ΕΠΣΑ 1β, δικαιούχος μπορεί να είναι οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, στο οποίο παραχωρείται από τον ιδιοκτήτη υφιστάμενου αμπελώνα που θα εκριζωθεί το δικαίωμα αναφύτευσης σε χέρσο τεμάχιο γης (μετεγκατάσταση).

Για εγγραφή στο Αμπελουργικό Μητρώο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα ακόλουθα τηλέφωνα 25877396 και 25877063.

Αίτηση συμμετοχής συμπληρώνεται και υποβάλλεται μόνο διαδικτυακά μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας «gov.cy» στην ιστοσελίδα: www.gov.cy.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά στις11 Δεκεμβρίου 2023 και λήγει στις  22 Δεκεμβρίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το Εγχειρίδιο Εφαρμογής από την ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας www.moa.gov.cy/da και του ΚΟΑΠ www.capo.gov.cy.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Μονάδα Εφαρμογής της Παρέμβασης, δηλαδή το Τμήμα Γεωργίας, στα ακόλουθα τηλέφωνα: 25803921, 25803922, 25803907, 26804587, 22760482.

Δειτε Επισης

Σε υψηλό σχεδόν δέκα ετών την Τρίτη το ΧΑΚ-Ενώπιον μεγάλων μηνιαίων κερδών της τάξης του 5%
Άμεσο τερματισμό συντάξεων σε νυν αξιωματούχους συστήνει στο Γενικό Λογιστήριο η Ελεγκτική Υπηρεσία
Αποδυνάμωση καταναλωτικής εμπιστοσύνης και χειροτέρευση του επιχειρηματικού κλίματος
Παίρνει σάρκα και οστά η ενιαία εποπτική αρχή-Η σύνθεση, πώς θα λειτουργεί και ο ρόλος της Κεφαλαιαγοράς
Το καρδιογράφημα της τιμής του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Η μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε έως σήμερα
Ηθική δικαίωση για Giovani Developers η δικαστική απόφαση για το Μητρώο Παρόχων Υπηρεσιών
Λαγκάρντ: Αμετάβλητη η πολιτική για επιτόκια-Επικρίνουν οι ευρωβουλευτές
Εξετάζοντας τη σημασία του βιώσιμου μάρκετινγκ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)
Χρίστος Τσάνος: Η πορεία της Tsanos Group, η τουριστική ανάπτυξη στα ορεινά και οι επενδύσεις στις Πλάτρες
Μ. Ταννούσης: Το επενδυτικό τοπίο της Κύπρου και η σημασία των συναντήσεων με τους ξένους επενδυτές