Κινάνης ΔΕΠΕ: Διοργανώνει έκθεση τέχνης για τη στήριξη νεαρών ατόμων με αυτισμό

Το δικηγορικό γραφείο Κινάνης ΔΕΠΕ, με έδρα τη Λευκωσία, διοργανώνει έκθεση τέχνης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ), παρουσιάζοντας έργα 62 καλλιτεχνών.

Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Akamantis Business Centre, στη Λεωφόρο Αιγύπτου 10, Λευκωσία, 1097, θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό από την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, στις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, 2024.

Η έκθεση έχει τίτλο “Ο άνθρωπος αυτός” και θα παρουσιάσει γλυπτά και έργα τέχνης μελών του ΕΚΑΤΕ και του ευρύτερου κοινού, ενώ τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στη Voice for Autism, μια ΜΚΟ που έχει ως στόχο να επιφέρει αλλαγές στην Κύπρο όσον αφορά νεαρούς ενήλικες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Εκ μέρους της εταιρείας Κινάνης ΔΕΠΕ, η Ήβη Παπαϊωάννου αναφέρει ότι υπήρξε υψηλός αριθμός συμμετοχών, με τα έργα τέχνης που επιλέχθηκαν να διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα. Εξήντα-δύο συνολικά συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα τους έργα, ενώ οι διοργανωτές έχουν εκδώσει επίσης και αναμνηστικό βιβλίο το οποίο παρουσιάζει όλους τους συμμετέχοντες μαζί με τα έργα τους.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική έκθεση τέχνης και ευκαιρία για τον κόσμο να δει και να αγοράσει έργα ταλαντούχων καλλιτεχνών. Αυτό που μας χαροποιεί περισσότερο είναι ότι στην έκθεση συμμετέχει και η κοινότητα των ατόμων με αυτισμό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στηρίζουμε τη Voice for Autism και που συμβάλλουμε στο σημαντικό έργο που επιτελεί για την ενδυνάμωση των ατόμων με αυτισμό».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Voice for Autism, Έλλεν Γεωργίου Ποντίκη δήλωσε: «Η έκθεση αποτελεί μια σημαντική ενέργεια της Κινάνης ΔΕΠΕ για την ενσωμάτωση των ατόμων με αυτισμό. Δεν αποτελεί μια απλή έκθεση τέχνης όπου τα έσοδα καταλήγουν στον οργανισμό μας, αλλά έχει γίνει μια πολύ προσεκτική προσπάθεια να συμπεριληφθούν τα άτομα με αυτισμό και να συμμετάσχουν ενεργά στην ίδια την έκθεση».

Η Voice for Autism υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό για πρόσβαση στις απαραίτητες υποστηρικτικές υπηρεσίες και δομές, ώστε να φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο των δυνατοτήτων τους και να ζήσουν μια ανεξάρτητη ζωή γεμάτη ευκαιρίες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πλαισιώσουν μέλη της μουσικής μπάντας της Voice for Autism.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor