Ο ΟΚΥπΥ στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με αναπηρίες

Στα πλαίσια των ενεργειών που υλοποιεί ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για παροχή βέλτιστης ποιότητας φροντίδας προς όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως, προχώρησε στην εγκατάσταση εξειδικευμένης καρέκλας για την εξέταση μαστού, η οποία συνιστά μια ολοκληρωμένη λύση για τη μεταφορά και την εξέταση ασθενών με εξαιρετική ακρίβεια και άνεση.

Η εξειδικευμένη καρέκλα η οποία βρίσκεται στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας χρησιμοποιείται για απεικονιστικές εξετάσεις μαστογραφίας και είναι κατάλληλη για άτομα ΑΜΕΑ που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Η καρέκλα αποτελεί μια πρωτοποριακή προσθήκη στον τομέα της απεικόνισης μαστού, διευκολύνοντας όχι μόνο τις συνηθισμένες μαστογραφίες αλλά και τις στερεοτακτικές και συνθετικές βιοψίες μαστού, εξασφαλίζοντας τη σωστή θέση του ασθενούς για τις εν λόγω διαδικασίες.

Επιπρόσθετα, η καρέκλα διαθέτει ρυθμιζόμενο στήριγμα πλάτης και ξεχωριστά ρυθμιζόμενα αναδιπλούμενα τμήματα πλάτης, παρέχοντας εξατομικευμένη υποστήριξη στον ασθενή. Επιπλέον, το στήριγμα κεφαλιού εξασφαλίζει την ιδανική θέση για τη διενέργεια των εξετάσεων με ασφάλεια και ακρίβεια. Με αυτή την καρέκλα προσφέρεται η δυνατότητα προσαρμογής σε άτομα με κινητικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Οι εργονομικές θέσεις κατάκλισης εξασφαλίζουν την άνεση και την ασφάλεια τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης, παρέχοντας την απαιτούμενη προστασία και στήριξη.

Το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, παρέχει ολοκληρωμένες και σύγχρονες εξετάσεις διαγνωστικής και επεμβατικής ακτινολογίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Αποτελεί το μεγαλύτερο ακτινολογικό τμήμα εντός του δικτύου του ΟΚΥπΥ με περισσότερες από 120000 ακτινολογικές εξετάσεις το χρόνο, είναι άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας, τα οποία καλύπτουν το σύνολο των εξετάσεων και ελάχιστα επεμβατικών πράξεων που διενεργούνται σήμερα στην Ακτινοδιαγνωστική. Παράλληλα το Τμήμα διαθέτει πρότυπο θάλαμο νοσηλείας για περιστατικά επεμβατικής ακτινολογίας και στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο ΟΚΥπΥ, ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο, συνεχίζει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό αναβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλος το εύρος των υπηρεσιών του.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στην ακόλουθη ιστοσελίδα ή στα τηλέφωνα 22604106, 22604144 και 22604148.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ανώτερη εκπαίδευση μπορεί να ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό τις οικονομικές προοπτικές την Κύπρου
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Πώς διαχειριστήκαμε επιτυχώς τις κρίσεις και η ανάγκη για υγιή δημόσια οικονομικά
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Μοναδικές επιλογές για διαμερίσματα κοντά στη θάλασσα
Παραδίδεται την Κυριακή το πάρκο Πωλ Γκοκέν... Ο Δημόσιος Κήπος της δυτικής Λεμεσού
American Dream: Εννέα Κύπριοι μοιράζονται το success story τους στις ΗΠΑ
Το ταξίδι της Philip Morris για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο... Το ESG και το αποτύπωμά της στην Ευρώπη
Οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών-Πόσο αμείφθηκαν το 2023
Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση