Νέα εποχή για τον ναυτικό τουρισμό με την ίδρυση Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου

Στην ίδρυση του Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΜΑΜ) προχώρησαν από κοινού οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις μαρίνες Αγίας Νάπας, Ρόδου, Σύμης και Κω με βασικό στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατόχους σκαφών αναψυχής και την περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας από εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης των συνεργαζόμενων μαρίνων υπό την παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων και υπουργείων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τη Μαρίνα Αγίας Νάπας εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Μαρίνας, Κώστας Φυτιρής.

AYIA NAPA MARINA 2

Σύμφωνα με το υπογεγραμμένο Μνημόνιο Συνεργασίας, οι τέσσερις Μαρίνες μέλη του Δικτύου θα συμπράξουν µε σκοπό την επίτευξη των βέλτιστων πολιτικών προβολής και τη διαμόρφωση προϋποθέσεων ανάπτυξης και συνεργασίας.

Κάθε Μαρίνα µέλος του ΔΜΑΜ θα συμμετέχει σε δράσεις για την προώθηση της ανάπτυξης του ναυτικού τουρισμού στη Μεσόγειο στον τομέα του yachting. Παράλληλα, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες του δικτύου, οι οποίοι θα απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια στις τέσσερις Μαρίνες-μέλη.

Επίσης, τα μέλη δεσμεύονται να διοργανώνουν από κοινού δραστηριότητες προβολής των Μαρίνων όπως ημερίδες, εκθέσεις και εκδηλώσεις, να διοργανώνουν κοινά σεμινάρια για τη συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των εργαζομένων πάνω σε θέματα προβολής, ανάπτυξης, ασφαλούς διαχείρισης, διεθνών πρακτικών και τεχνογνωσίας. Τέλος, θα ανταλλάσσουν απόψεις σε θέματα εναλλακτικών πηγών πράσινης ενέργειας µε σκοπό το μηδενικό αποτύπωμα ρύπανσης όσον αφορά στην λειτουργία των εγκαταστάσεων και στον ελλιμενισμό των σκαφών.

AYIA NAPA MARINA 3

«Είναι μια σημαντική μέρα η σημερινή για τον ναυτικό τουρισμό, όχι μόνο για την Κύπρο αλλά την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τέσσερις μαρίνες σε μερικούς από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, Κύπρο, Ρόδο, Σύμη και Κω, ενώνουμε δυνάμεις με κύριο στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας σε όλα τα επίπεδα και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας με στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού που αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας τομέα για την οικονομία Ελλάδας και Κύπρου.

Γιατί μόνο μέσα από τη συνεργασία, την άμιλλα και τη συναντίληψη, θα μπορούμε όχι μόνο να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουμε προς τους ιδιοκτήτες σκαφών αλλά να πάμε και ακόμα υψηλότερα προς όφελος όχι μόνο των πελατών μας αλλά και του ναυτικού τομέα και των δύο χωρών γενικότερα», δήλωσε ο κ. Φυτιρής αμέσως μετά την υπογραφή της συνεργασίας.

AYIA NAPA MARINA 4

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος των υπογραφών της συμφωνίας θα κλείσει με παρόμοια τελετή η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 6 και 8 Δεκεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια του Athens Boat Show.

Δειτε Επισης

Χρίστος Τσάνος: Η πορεία της Tsanos Group, η τουριστική ανάπτυξη στα ορεινά και οι επενδύσεις στις Πλάτρες
€90 εκατ. στα ταμεία του κράτους από το καζίνο... Επανέρχονται οι Ισραηλινοί τις τελευταίες βδομάδες
16 Executive Suites: Νέο concept φιλοξενίας στη Λευκωσία
Celestyal: Προσφορά που ισχύει μόνο για μία ημέρα για κρουαζιέρες με €29 ανά διανυκτέρευση
Δύο κορυφαία ξενοδοχεία της Louis Hotels ανάμεσα στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Tο Cyprus Hotel Summit & Exhibition αγκάλιασε τη νέα κανονικότητα και κέρδισε τις εντυπώσεις(pics)
Α. Σοφοκλέους: Το Mercure Larnaca City Hotel θα προσελκύσει επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής
Τα σχέδια... πτήσης της Cyprus Airways-Μετατροπή σε premium travel, νέες αγορές και καινούργια αεροσκάφη
Τρεις ξενοδόχοι μιλούν για τα καυτά ζητήματα της βιομηχανίας της φιλοξενίας και του τουρισμού
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των πρώτων Leaders in Hospitality Awards