Δήμος Λεμεσού: Κατακυρώθηκαν 644 προσφορές €53 εκατ.-Έργα που βελτίωσαν τη ζωή των δημοτών

Έργα τα οποία βοήθησαν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του δημότη πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της εξαετίας λειτουργίας της αναφέρει η Επιτροπή Προσφορών του Δήμου Λεμεσού.

Σε διάσκεψη Τύπου το μεσημέρι, ο πρόεδρος της επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Νεοφύτου, προέβη σε απολογισμό για τα έτη 2017 – 2023.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιτροπή και το τρόπο λειτουργία της, την οποία χαρακτήρισε άψογη «με ίση και δίκαιη μεταχείριση των προσφοροδοτών μέσα σε ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες».

Σε ότι αφορά τη δράση της, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι κατά την περίοδο 2017-23 η επιτροπή, κατακύρωσε συνολικά 644 προσφορές, 490 με ανοικτές διαδικασίες, 154 με συνοπτικές.

«Η συνολική αξία των προσφορών για την περίοδο 2017-2023 ήταν €53 εκ. Επιπρόσθετα έγινε κατακύρωση προσφορών με τιμή μονάδας (π.χ ανά ώρα, ανά υποστατικό κ.λ.π) που δεν συμπεριλαμβάνονται στις πιο πάνω αξίες. Για το 2017 οι προσφορές ήταν γύρω στα €4.000.000 εκ, το 2018 €12.000.000 εκ., το 2019 γύρω €5.500.000 εκ., το 2020 γύρω €3.500.000 εκ., το 2021 ήταν γύρω στα €10 εκ., το 2022 γύρω στα €13εκ. και το 2023 μέχρι σήμερα κατακυρώθηκαν προσφορές γύρω στα €5 εκ.» ανέφερε.

Μερικές από τις ποιο σημαντικές προσφορές σε αξία που κατακυρώθηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων, επιστρώσεις δρόμων με ασφαλτικό τάπητα, το έργο πράσινος περίπατος και ανάπλαση όψεων, η ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου, η διαμόρφωση της Πλατείας Συντάγματος, η επέκταση Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη οργανική σύνδεση με τη θάλασσα κατά μήκος των οδών Παλλάδος, Δημοκρατίας, Αλεξανδρείας και άλλες.

Προκηρύχθηκαν και κατακυρώθηκαν σημαντικά έργα, όπως η δημιουργία περιβαλλοντικών δρόμων στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα – Ζακάκι στη Λεμεσό, η ανάπλαση –διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας, η βελτίωση των γηπέδων, διαμόρφωση του πλατειακού χώρου στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο «ΓΣΟ» , η εκτέλεση του έργου ‘Μουσείο Καρναβαλιού στη Λεμεσό’ κλπ.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, σε διαδικασία προκήρυξης / υποβολής προσφορών βρίσκονται επίσης σημαντικά έργα, όπως η ανάπλαση του χώρου παρά το γήπεδο ΑΕΤΟΥ, η δημιουργία κυψελών αθλητισμού σε τρεις δημόσιες πλατείες κ.ά.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα