Δήμος Λεμεσού: Κατακυρώθηκαν 644 προσφορές €53 εκατ.-Έργα που βελτίωσαν τη ζωή των δημοτών

Έργα τα οποία βοήθησαν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του δημότη πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της εξαετίας λειτουργίας της αναφέρει η Επιτροπή Προσφορών του Δήμου Λεμεσού.

Σε διάσκεψη Τύπου το μεσημέρι, ο πρόεδρος της επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Νεοφύτου, προέβη σε απολογισμό για τα έτη 2017 – 2023.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιτροπή και το τρόπο λειτουργία της, την οποία χαρακτήρισε άψογη «με ίση και δίκαιη μεταχείριση των προσφοροδοτών μέσα σε ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες».

Σε ότι αφορά τη δράση της, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι κατά την περίοδο 2017-23 η επιτροπή, κατακύρωσε συνολικά 644 προσφορές, 490 με ανοικτές διαδικασίες, 154 με συνοπτικές.

«Η συνολική αξία των προσφορών για την περίοδο 2017-2023 ήταν €53 εκ. Επιπρόσθετα έγινε κατακύρωση προσφορών με τιμή μονάδας (π.χ ανά ώρα, ανά υποστατικό κ.λ.π) που δεν συμπεριλαμβάνονται στις πιο πάνω αξίες. Για το 2017 οι προσφορές ήταν γύρω στα €4.000.000 εκ, το 2018 €12.000.000 εκ., το 2019 γύρω €5.500.000 εκ., το 2020 γύρω €3.500.000 εκ., το 2021 ήταν γύρω στα €10 εκ., το 2022 γύρω στα €13εκ. και το 2023 μέχρι σήμερα κατακυρώθηκαν προσφορές γύρω στα €5 εκ.» ανέφερε.

Μερικές από τις ποιο σημαντικές προσφορές σε αξία που κατακυρώθηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων, επιστρώσεις δρόμων με ασφαλτικό τάπητα, το έργο πράσινος περίπατος και ανάπλαση όψεων, η ανάπλαση της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου, η διαμόρφωση της Πλατείας Συντάγματος, η επέκταση Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη οργανική σύνδεση με τη θάλασσα κατά μήκος των οδών Παλλάδος, Δημοκρατίας, Αλεξανδρείας και άλλες.

Προκηρύχθηκαν και κατακυρώθηκαν σημαντικά έργα, όπως η δημιουργία περιβαλλοντικών δρόμων στις συνοικίες Αγίου Σπυρίδωνα – Ζακάκι στη Λεμεσό, η ανάπλαση –διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας, η βελτίωση των γηπέδων, διαμόρφωση του πλατειακού χώρου στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο «ΓΣΟ» , η εκτέλεση του έργου ‘Μουσείο Καρναβαλιού στη Λεμεσό’ κλπ.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, σε διαδικασία προκήρυξης / υποβολής προσφορών βρίσκονται επίσης σημαντικά έργα, όπως η ανάπλαση του χώρου παρά το γήπεδο ΑΕΤΟΥ, η δημιουργία κυψελών αθλητισμού σε τρεις δημόσιες πλατείες κ.ά.

Δειτε Επισης

Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Επιστολή ΕΤΕΚ προς Υπουργείο Εσωτερικών για το Σχέδιο Πολεοδομικών Κινήτρων για επικίνδυνες οικοδομές
Στο Υπουργικό η συμφωνία για δάνειο €108 εκ. από ΕΤΕπ για φοιτητικές εστίες ΤΕΠΑΚ σε Λεμεσό και Πάφο
Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)
Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών
Καβγάς στα «απόνερα» της διακοπής της σύμβασης για το λιμάνι και την μαρίνα-Στα άκρα Kition και κυβέρνηση
Σήκωσε το γάντι στα «πυρά» της Kition το υπ. Μεταφορών-Απαντά μετά από διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία
Φουλ επίθεση η Kition... Παράνομος τερματισμός της σύμβασης, πλήρης ανεπάρκεια διαχείρισης της κατάστασης
Μ. Κυναιγείρου: Η αγορά ακινήτων διατηρεί τον παλμό της παρά τις πολλές προκλήσεις
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας