powered by

Υφυπουργείο Ναυτιλίας: Ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ

Η Κύπρος επανεκλέγεται στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο Λονδίνο, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, στα πλαίσια της 33ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού. Η Κύπρος ήταν υποψήφια για επανεκλογή ως ένα από τα 20 μέλη του Συμβουλίου της Κατηγορίας Γ.

Η Κύπρος εξελέγη πρώτη φορά ως μέλος του Συμβουλίου του ΔΝΟ στην κατηγορία Γ το 1987. Από τότε, λόγω του επιτυχημένου και σημαντικού της έργου, στα πλαίσια του Συμβουλίου και των άλλων οργάνων του Οργανισμού, της ενεργούς συμμετοχής της στις συζητήσεις του Οργανισμού και στην προσέγγισή της στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του κλάδου, επανεκλέγεται ανελλιπώς στην ίδια κατηγορία.

Η συμμετοχή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού επιτρέπει τη συμμετοχή της, σε διαδικασίες λήψης στρατηγικών αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα τη ναυτιλία, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εικόνα της Κύπρου ως διεθνούς ναυτιλιακής δύναμης.

Σε δηλώσεις της η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, είπε:

«Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο μας η επανεκλογή της στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, η οποία αποδεικνύει την ισχυρή θέση της χώρας μας, στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα. Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες μου στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Εξωτερικών, για την ομαδική δουλειά και την αγαστή συνεργασία στην προώθηση της υποψηφιότητας μας.»

Δειτε Επισης

Ανδρέας Πίττας: Με φιλοδοξία, πολιτισμό και όραμα για το μέλλον προχωρά η Λεμεσός 2030
O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο Harm Reduction Conference
Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για τα 17α IN Business Awards-Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διαδικασία
Η Κωνσταντίνα Χριστοφή συστήνει το HEATWAVE Fitness Festival...«Ένα πάρτι για όσους έχουν μπει στην εποχή της ευεξίας»
Πνευματικά δικαιώματα: Η σημασία της απόφασης του Ανωτάτου και η ανάγκη για σύσταση Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η τεκμηριωμένη πρόταση της G.A.P. Vassilopoulos για το υδατικό και η άρνηση μιας πολιτείας που…πέρα βρέχει
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Stoiximan και Απόλλων Λεμεσού στο πλευρό της τρίτης ηλικίας με ουσιαστική στήριξη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Προχωρά στη δημιουργία δικτύου εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων το Τμήμα Περιβάλλοντος