Προϋπολογισμός: Ναι Επιτροπής Οικονομικών στις κυβερνητικές τροποποιήσεις

Αποδεκτές έχουν γίνει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών οι κυβερνητικές τροποποιήσεις επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2024, σύμφωνα με τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Χρύση Παντελίδη.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, μετά την κλειστή συνεδρία της Επιτροπής, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Παντελίδης είπε ότι η Επιτροπή, τρεις ημέρες πριν την τριήμερη ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών, «εξέτασε τις τελευταίες κυβερνητικές τροποποιήσεις επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 και οριστικοποίησε τη θέση της επί αυτών των τροποποιήσεων».

«Οι τροποποιήσεις αυτές έχουν γίνει αποδεκτές, με εξαίρεση μία συγκεκριμένη τροποποίηση για την οποία θα γίνει σχετική τροπολογία από όλα τα κόμματα και θα αφορά περισσότερο ζήτημα διατύπωσης και όχι κάτι το ουσιώδες», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Παντελίδης είπε ότι «εγκρίθηκε η έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024, η οποία θα παρουσιαστεί από την Πρόεδρο της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ενώπιον της Ολομέλειας».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, έγινε μια ανασκόπηση και μελέτη επί των προτεινόμενων από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και άλλες κοινοβουλευτικές πλευρές τροπολογιών επί του κρατικού Προϋπολογισμού του 2024 και «έχει γίνει ομαδοποίηση αυτών των τροπολογιών, ανάλογα με τα ποια κόμματα καταθέτουν τις τροπολογίες για να υπάρχει διευκόλυνση της Ολομέλειας κατά την διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των τροπολογιών».

«Για τις τροπολογίες αυτές το κάθε κόμμα θα τοποθετηθεί στην διάρκεια της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει τροπολογία που κατατίθεται από όλα τα κόμματα, ενώ υπάρχουν τροπολογίες που κατατίθενται από 6 κόμματα, από 5 κόμματα και τα λοιπά.

Οι κυβερνητικές τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του 2024 και στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2024-26 που κατάθεσε το Υπουργείο Οικονομικών, αφορά ποσά που ανέρχονται στα €64.078.364 για το 2024 και στα €29.446.619 για το 2025. Για το 2026 υπάρχει μείωση κατά €1.642.381.

Δειτε Επισης

Μ. Κεραυνός: Ζωτικής σημασίας για ισόρροπη ανάπτυξη η συνέργεια Πολιτικής Συνοχής και Στρατηγικής Ατζέντας
Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Παγκόσμιο Κέντρο Ελβετίας: Στην 43η από την 45η θέση η Κύπρος στην ανταγωνιστικότητα
Μετά τις απανωτές αναβαθμίσεις βγαίνει στις αγορές με επταετές ομόλογο η Κύπρος-Στόχος η άντληση €1 δις
Ενδυναμώνεται με νέους συνεταίρους η PwC Κύπρου-Τι δηλώνει ο Φίλιππος Σώσειλος
Κατέβαλε σε δικαιούχους αιγοπροβατοτρόφους τρία εκατομμύρια ευρώ ο ΚΟΑΠ
Στην τελική ευθεία για ανάπλαση της πλατείας Ηρώων-Αρχίζουν οι εργασίες
Σε υψηλό έξι μηνών ο πληθωρισμός στην Κύπρο-Άγγιξε το 3% τον Μάιο
Οι αναθεωρημένες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για την οικονομία-Αναμένει ανάπτυξη 3% το 2024
Το success story του τυριού Parmigiano Reggiano ως ΠΟΠ και πώς μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την Κύπρο