Powered by

Βρετανική τεχνική υποστήριξη στην Κύπρο για τις ρωσικές κυρώσεις

Στη συνεργασία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου αναφορικά με την αντιμετώπιση της Ρωσίας μετά από την εισβολή στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης Λίο Ντόχερτι, με επισήμανση της τεχνικής συνεργασίας επί της εφαρμογής των κυρώσεων.

Απαντούσε σε ερώτηση του Εργατικού Bουλευτή Αφζάλ Καν για την αποτίμηση που έχει κάνει το Foreign Office αναφορικά με τις «πιθανές επιπλοκές» για τις βρετανικές πολιτικές «από τα επίπεδα των ρωσικών επενδύσεων στην οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Υπουργός Ευρώπης είπε αρχικά πως Ηνωμένο Βασίλειο και Κύπρος «μοιράζονται τον στόχο να μειώσουν την ικανότητα του Πούτιν να χρηματοδοτεί τον παράνομο πόλεμό του στην Ουκρανία».

Πρόσθεσε πως μετά από τη ρωσική εισβολή του 2022, η Κύπρος συμμετείχε με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση στην υιοθέτηση ενός «άνευ προηγουμένου» πακέτου κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Η Βρετανία, συνέχισε ο κ. Ντόχερτι, είναι προσηλωμένη στη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων και να αντιμετωπίσει την αποφυγή αυτών.

«Η βρετανική κυβέρνηση εργάζεται με τις κυπριακές αρχές για να παράσχει τεχνική υποστήριξη για τη δημιουργία μίας νέας μονάδας επιβολής κυρώσεων, αξιοποιώντας τη διεθνή βέλτιστη πρακτική και τα διδάγματα από το βρετανικό Γραφείο Εφαρμογής Οικονομικών Κυρώσεων», κατέληξε ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δειτε Επισης

Το μήνυμα Νίκου Χριστοδουλίδη για την αξιολόγηση Fitch-«Συνεχίζουμε με σοβαρότητα…»
Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών για αξιολόγηση Fitch-Αναγνώριση της σταθερής δημοσιονομικής πορείας
Γ. Δανός: Ο CSEO εργάζεται συστηματικά για πλήρη ένταξη της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος
Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Κύπρου σε Α- με σταθερή προοπτική ο Fitch… Οι κύριοι παράγοντες στους οποίους βασίστηκε
Ημερήσια πτώση την Παρασκευή αλλά εβδομαδιαία κέρδη στο ΧΑΚ
Νέα διαδρομή εξπρές από Ταμασσό προς Πανεπιστήμιο Κύπρου-Πότε ξεκινά
Αισιόδοξος για το μέλλον των ορεινών κοινοτήτων ο Ιωάννου-Ώθηση σε νεαρές οικογένειες να εγκατασταθούν
Συνταξιοδοτικό: Καμπανάκι από Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας-Οι επτά συστάσεις και η ανάγκη άμεσων μέτρων
Οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γιώργος Παπαναστασίου: Κάλεσε επενδυτές από το Κατάρ να διερευνήσουν ευκαιρίες στην Κύπρο