Ανανέωση του χώρου αναμονής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου

Χάρη στη συνεχή στήριξη της Deloitte Κύπρου και την ευγενική χορηγία της A.G. Leventis Gallery o χώρος αναμονής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου έχει ανακαινισθεί εκ νέου, δημιουργώντας έναν ακόμη πιο φιλόξενο και αισθητικά ελκυστικό χώρο.

Η Deloitte προχώρησε στην πρόσφατη ανακαίνιση, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των συνθηκών αναμονής του μεγάλου αριθμού ασθενών και των οικείων τους, που φιλοξενούνται καθημερινά και για αρκετές ώρες της ημέρας.

Η τέχνη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «μπορεί να μας βοηθήσει να περιηγηθούμε συναισθηματικά στο ταξίδι της μάχης με μια ασθένεια ή έναν τραυματισμό, να επεξεργαστούμε δύσκολα συναισθήματα σε στιγμές έκτακτης ανάγκης και δύσκολων περιστάσεων». Με την ευγενική χορηγία της Λεβέντειου Πινακοθήκης, και τα υπέροχα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους του Κέντρου, ο χώρος αναμονής έχει ανανεωθεί στοχεύοντας στην ευεξία και ψυχική υγεία των ασθενών κατά τη διάρκεια της αναμονής τους στο Κέντρο.

Η Deloitte παραμένει σταθερός υποστηρικτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, ενισχύοντας το σημαντικό έργο του προς την κοινωνία και τον άνθρωπο ενώ η σημαντική συνεισφορά της Λεβέντειου Πινακοθήκης ενισχύει την προσπάθεια του Κέντρου για μια ολιστική διαχείριση της θεραπείας των ασθενών. Η Deloitte είχε προχωρήσει στην πρώτη ανακαίνιση του χώρου το 2016, η οποία έγινε εις μνήμη του Χριστόδουλου Χρυσάνθου, ενός εκ των κύριων ιδρυτών της Deloitte Κύπρου.

leventeiosdeloitte4

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς την Deloitte για την αδιάλειπτη υποστήριξη προς το Ογκολογικό μέσω της ενίσχυσης της υποδομής του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου, Χρίστος Τριανταφυλλίδης, τόνισε ότι «το έργο αυτό ήταν αναγκαίο για να μπορούν να κάθονται αναπαυτικά οι ασθενείς που αναμένουν για τη θεραπεία τους», προσθέτοντας ότι «και η τέχνη είναι απαραίτητη ώστε ο ασθενής να έχει την πνευματική και ψυχική ηρεμία να δεχθεί θεραπεία». Ευχαρίστησε θερμά τη Λεβέντειο Πινακοθήκη που πρόσφερε απλόχερα τα έργα τέχνης συνεισφέροντας έτσι στη δημιουργία μιας πιο ευχάριστης ατμόσφαιρας για τους ασθενείς. Ολοκληρώνοντας ο κύριος Τριανταφυλλίδης, υπογράμμισε ότι «πέραν από την υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα, στόχος του Ογκολογικού Κέντρου είναι να προσφέρει ελπίδα και στήριξη στους ασθενείς».

leventeiosdeloitte2

Εκ μέρους της Deloitte, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, Partner, ευχαρίστησε το Ογκολογικό Κέντρο για την ευκαιρία που δόθηκε να συμβάλει και η εταιρεία στο σημαντικό έργο που επιτελεί, υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση της εταιρείας είναι «να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας προς τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έρχονται στον χώρο αυτό». Τονίζοντας, ότι η ανακαίνιση επιχορηγήθηκε από τη συνεισφορά των ανθρώπων της εταιρείας, μέσα από το κοινωνικό ταμείο “Make an Impact”», ο κύριος Μιχαηλίδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Λεβέντη, στην Takis Angelides Furnihome, στην αρχιτέκτονα Νάγια Σαββίδου όπως και σε όλους τους εθελοντές και το προσωπικό του Κέντρου.

leventeiosdeloitte3

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια της Λεβέντειου Πινακοθήκης, Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ ανέφερε ότι «Η Λεβέντειος Πινακοθήκη, όπως και πολλά άλλα μουσεία παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με τις θεραπευτικές ικανότητες της Τέχνης όπως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα από τις συλλογές του κάθε μουσείου» και στο πλαίσιο αυτό όταν το Ογκολογικό Κέντρο ζήτησε τη συνδρομή της Πινακοθήκης, ανέλαβε το έργο αυτό με «αγάπη και ενθουσιασμό». «Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία αυτή», πρόσθεσε η κυρία Χατζηγαβριήλ κάνοντας αναφορά και σε άλλες πρωτοβουλίες του Κέντρου με την Πινακοθήκη όπως τη συνταγογράφηση επισκέψεων στην Πινακοθήκη από τους γιατρούς του κέντρου. «Η ζωή», ανέφερε η κυρία Χατζηγαβριήλ, «είναι ένα ταξίδι στο οποίο συναντάμε όχι μόνο φωτεινά πρωινά και ανοιχτούς ορίζοντας αλλά και δύσβατες διαδρομές, ακόμη και μονοπάτια που μοιάζουν αδιέξοδα, τότε η τέχνη είναι ένας ικανός συνδοιπόρος για τη διαδρομή».

Το όλο έργο επιμελήθηκε η συνεργάτης της Λεβέντειου Πινακοθήκης αρχιτέκτονας Νάγια Ν. Σαββίδου.

Δειτε Επισης

Το Ιsland Charitable Foundation δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25
Απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία
Εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Οι νέοι/νέες στην πρώτη γραμμή»
The Glowmorous Dinner: Φιλανθρωπικό δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ξένοι ομιλητές στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Το 7ο Cyprus HealthCare Conference ακτινογραφεί το ΓεΣΥ
Open Day για σπουδές αισθητικής στο Cyprus College Λεμεσού
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου
Αδυνατούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού τους οι επιχειρήσεις
Alexander College The Final Show: Ένα σπουδαίο εικαστικό γεγονός στην Πλατεία Ζουχούρι