Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε στην εμβληματική Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής που διοργάνωσε το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (International Chamber of Shipping - ICS) σε συνεργασία με το Emirates Shipping Association, “Shaping the Future of Shipping: Delivering a Net Zero World Summit” στο Ντουμπάι. Η Σύνοδος ήταν μέρος του προγράμματος της Προεδρίας COP28 και φιλοξενήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας και Υποδομών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Σύνοδος Κορυφής συγκέντρωσε πάνω από 300 επαγγελματίες της ναυτιλίας και της ενέργειας ανά το παγκόσμιο και φορείς χάραξης πολιτικής, παρέχοντας μια μοναδική πλατφόρμα για να εμβαθύνουν τις συζητήσεις για τον εντοπισμό και την επιτάχυνση λύσεων ως προς τις προκλήσεις απανθρακοποίησης της Ναυτιλίας και παρέχοντας συστάσεις στην Προεδρία COP28 και σε ηγέτες χάραξης ναυτιλιακής πολιτικής.

icssummit

H κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του, κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, εκπροσώπησαν την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία, μετά από επίσημη πρόσκληση του ICS, στο οποίο το Επιμελητήριο είναι Μέλος για 30 χρόνια. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε και σε εθνικό επίπεδο, από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, μετά από σχετική εισήγηση του Επιμελητηρίου στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο δεσμεύεται να παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον τομέα της Ναυτιλίας και να συνεισφέρει ενεργά στον συνεχιζόμενο διάλογο προς τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος με μηδενικές εκπομπές CO2, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και το ρυθμό ανάπτυξης της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας αρχαιολογικών χώρων εξασφάλισε το Κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης»
Ανοίγει τις πόρτες του αρχές Μαρτίου το νέο νοσοκομείο El Greco
Πράσινα Σημεία Λευκωσίας: Παραλήφθηκαν 8.000 τόνοι αποβλήτων μέσα σε ένα χρόνο
Smart Parking με χρήση BLE tag στη Λευκωσία
Safe Bulkers, Inc.: Ανακοίνωσε ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών εκπαίδευσης αξιωματικών καταστρώματος
Ακαδημία ΕΥ Κύπρου: Συνέδριο περί θεμάτων βιωσιμότητας και πράσινης φορολόγησης
Με αντίκτυπο πέρα από τα σύνορα η Deloitte Academy Κύπρου
In Business Awards 2023: Oι υποψήφιοι στην κατηγορία ανάπτυξη γης-κατασκευές
To Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αναβαθμίζεται και επεκτείνεται
CIM: Διοργάνωσε το 12ο business breakfast για τους στρατηγικούς συνεργάτες του(pics)