Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε στην εμβληματική Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής που διοργάνωσε το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (International Chamber of Shipping - ICS) σε συνεργασία με το Emirates Shipping Association, “Shaping the Future of Shipping: Delivering a Net Zero World Summit” στο Ντουμπάι. Η Σύνοδος ήταν μέρος του προγράμματος της Προεδρίας COP28 και φιλοξενήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας και Υποδομών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Σύνοδος Κορυφής συγκέντρωσε πάνω από 300 επαγγελματίες της ναυτιλίας και της ενέργειας ανά το παγκόσμιο και φορείς χάραξης πολιτικής, παρέχοντας μια μοναδική πλατφόρμα για να εμβαθύνουν τις συζητήσεις για τον εντοπισμό και την επιτάχυνση λύσεων ως προς τις προκλήσεις απανθρακοποίησης της Ναυτιλίας και παρέχοντας συστάσεις στην Προεδρία COP28 και σε ηγέτες χάραξης ναυτιλιακής πολιτικής.

icssummit

H κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του, κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, εκπροσώπησαν την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία, μετά από επίσημη πρόσκληση του ICS, στο οποίο το Επιμελητήριο είναι Μέλος για 30 χρόνια. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε και σε εθνικό επίπεδο, από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, μετά από σχετική εισήγηση του Επιμελητηρίου στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο δεσμεύεται να παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον τομέα της Ναυτιλίας και να συνεισφέρει ενεργά στον συνεχιζόμενο διάλογο προς τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος με μηδενικές εκπομπές CO2, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και το ρυθμό ανάπτυξης της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών