powered by

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε στην εμβληματική Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής που διοργάνωσε το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (International Chamber of Shipping - ICS) σε συνεργασία με το Emirates Shipping Association, “Shaping the Future of Shipping: Delivering a Net Zero World Summit” στο Ντουμπάι. Η Σύνοδος ήταν μέρος του προγράμματος της Προεδρίας COP28 και φιλοξενήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας και Υποδομών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Σύνοδος Κορυφής συγκέντρωσε πάνω από 300 επαγγελματίες της ναυτιλίας και της ενέργειας ανά το παγκόσμιο και φορείς χάραξης πολιτικής, παρέχοντας μια μοναδική πλατφόρμα για να εμβαθύνουν τις συζητήσεις για τον εντοπισμό και την επιτάχυνση λύσεων ως προς τις προκλήσεις απανθρακοποίησης της Ναυτιλίας και παρέχοντας συστάσεις στην Προεδρία COP28 και σε ηγέτες χάραξης ναυτιλιακής πολιτικής.

icssummit

H κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του, κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, εκπροσώπησαν την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία, μετά από επίσημη πρόσκληση του ICS, στο οποίο το Επιμελητήριο είναι Μέλος για 30 χρόνια. Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε και σε εθνικό επίπεδο, από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, μετά από σχετική εισήγηση του Επιμελητηρίου στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο δεσμεύεται να παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον τομέα της Ναυτιλίας και να συνεισφέρει ενεργά στον συνεχιζόμενο διάλογο προς τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος με μηδενικές εκπομπές CO2, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και το ρυθμό ανάπτυξης της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.

Δειτε Επισης

Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Βραβείο Κοινού The Sovereign Art Foundation Students Prize Cyprus 2025 στην Αντωνία Σταύρου
Βραβείο Κριτών The Sovereign Art Foundation Students Prize Cyprus 2025 στην Άννα Πασσιά
Μνημόνιο συνεργασίας MIEEK PSM-YoungShip Cyprus-Ο ουσιαστικός ρόλος στην ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας του ναυτιλιακού τομέα
Καμπανάκι ΣΑΗ για τις συνέπειες της πρότασης φορολόγησης «υπερκερδών» από ΑΠΕ
Φινλανδία και Κύπρος δεσμεύονται να ενισχύσουν περαιτέρω την εξαιρετική ναυτιλιακή συνεργασία-Οι ανεκμετάλλευτοι τομείς
Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού συνεργάζεται με τοπικούς μελισσοκόμους της M.F. Oros Maxaira
Είδε με συμβολή Χατζηπαντέλα την Επίτροπο Maria Luís Albuquerque ο πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB Πάνος Προδρομίτης