Υποχωρεί το κόστος δανεισμού κρατών Ευρωζώνης μετά την πτώση του πληθωρισμού

Υποχωρεί σημαντικά το κόστος δανεισμού των κρατών μελών της Ευρωζώνης καθώς ο χαμηλότερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός το Νοέμβριο ενίσχυσε τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο άμεσο μέλλον.

Το Νοέμβριο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον δύο ετών στο 2,4%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός περιορίστηκε στο 3,6%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί στο 2,42%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο, αφού έφτασε στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο 10ετίας, στο 2,96%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας υποχωρεί σε χαμηλό τριών μηνών, στο 2,98%, ενώ το αντίστοιχο ομόλογο της Ισπανίας σημειώνει πτώση στο 3,43%. Το 10ετες της Ιταλίας υποχωρεί στο 4,15%, αφού άγγιξε σχεδόν το 5% εντός Οκτωβρίου.

Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας για 10 χρόνια, υποχωρεί στο 3,64%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του περασμένου Ιουνίου και βρίσκεται 51 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το ιταλικό 10ετές. Στο τέλος Σεπτεμβρίου η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου είχε εκτιναχθεί στο 4,5%. Η απόδοση του 10ετούς της Πορτογαλίας υποχωρεί στο 3,08%.

Στο μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανία δανείζονται με υψηλότερο κόστος από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου βρίσκεται στο 4,31% και του αντίστοιχου του Ηνωμένου Βασιλείου Βρετανίας στο 4,16%.

Δειτε Επισης

Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών
Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East
Με αμελητέες ζημιές έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Γενικό Λογιστήριο: Δημοσιοποίηση στοιχείων για οικονομικές συναλλαγές του κράτους
Βιώσιμο και ισχυρό το ΤΚΑ-Σε εξέλιξη εξορθολογισμός των εισφορών από ποδοσφαιρικές ομάδες
Η Clearstream Banking S.A. άμεσος συμμετέχοντας στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών του ΧΑΚ
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Γιάννης Παναγιώτου: Σημαντική επιτάχυνση στην καταβολή του 87% των παροχών του ΤΚΑ
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
ΠΕΟ: Αυξήσεις πέραν του 2,5% σε συλλογικές συμβάσεις που ανανεώθηκαν