Το 2027 ο νέος τερματικός σταθμός του λιμανιού Λάρνακας

Ο νέος τερματικός σταθμός του λιμανιού Λάρνακας, που περιλαμβάνεται στην Α’ φάση εργασιών, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του λιμανιού Πάρης Δημητρίου.

Είπε ακόμη ότι η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και καινοτόμων ιδεών είναι από τους κυριότερους στόχους της Kition Ocean Port, διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού της Λάρνακας, ενώ πρόσθεσε πως η πόλη έχει πολλά πλεονεκτήματα να προσφέρει στον τομέα της κρουαζιέρας.

«Ο νέος τερματικός σταθμός θα συνδέεται με τον παραλιακό δρόμο που θα οδηγεί στη παραλία των Φοινικούδων για τη ευκολία των επιβατών που θα επισκέπτονται την Λάρνακα» είπε ο κ. Δημητρίου, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Kition Ocean Port, παρουσίασε το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας του σήμερα και του αύριο, σε συνέδριο που διοργάνωσε πρόσφατα το Υφυπουργείο Τουρισμού με θέμα "Navigate through the cruise industry".

«Το συνέδριο επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούνται στον αναδυόμενο κλάδο της κρουαζιέρας και της αβεβαιότητας που προκαλεί η κρίση με τον πόλεμο στο Ισραήλ, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και δεδομένων των γεωπολιτικών εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου» συμπληρώνεται.

Ο κ. Δημητρίου «ανέπτυξε τα πολλά πλεονεκτήματα της Λάρνακας ως αφετηρία και σταθμός μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και τις διευκολύνσεις τις οποίες μπορούν να απολαύσουν με την άφιξη τους οι τουρίστες. Μεταξύ των διευκολύνσεων είναι οι εκδρομικές και άλλες εμπειρίες που μπορούν να έχουν στην πόλη και την ορεινή Λάρνακας, με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων».

Ταυτόχρονα «αναφέρθηκε εκτενώς στις προσφερόμενες υπηρεσίες του λιμανιού, την ιστορία και τον πολιτισμό της Λάρνακας και σημείωσε ότι η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και καινοτόμων ιδεών είναι από τους κυριότερους στόχους μας, ως διαχειριστής του λιμανιού της πόλης. Μπορεί ο τουρισμός κρουαζιέρας να ξεκινά και να τελειώνει στα λιμάνια, ωστόσο αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι η εμπειρία του επισκέπτη στο διάστημα αυτό» είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να εξερευνήσουμε, με τη συνένωση δυνάμεων, ώστε να στηρίξουμε τη βιομηχανία και να λειτουργούμε προληπτικά στις προκλήσεις».

Για τον νέο τερματικό σταθμό είπε ότι ο σύγχρονος σχεδιασμός, θα ενσωματώνει «εξελιγμένη τεχνολογία και καινοτόμες υποδομές για υποδοχή υπερσύγχρονων κρουαζιερόπλοιων, καθώς επίσης την βελτιστοποίηση των λειτουργιών για την ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών».

Δειτε Επισης

Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Κ. Κουμής: Έκδηλη πλέον η ανάγκη για μόνο στοχευμένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού
H Emirates αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία μεταφορών & logistics για το 2023
IATA: Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές το 2024
Cyprus Airways: Ξεκινά πτήσεις προς Βρυξέλλες-Όλες οι πληροφορίες
Συγκρατημένη αισιοδοξία Υφυπουργού Τουρισμού και ACTA για 2024
Βασίλης Σταματάρης: Παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο ένα ACTA πιο ισχυρό
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας επιστρέφει πιο γιορτινό από ποτέ
Mercure: Διπλασιάζει την παρουσία της στην Κύπρο-Νέο ξενοδοχείο στην καρδιά της Λάρνακας
Παραγωγικές συζητήσεις Σεβίλλης-Πάφου για την «Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού»