Στο μικροσκόπιο ο ανταγωνισμός στην ασφάλιση αυτοκινήτων σε περιπτώσεις ατυχημάτων

Τον ανταγωνισμό στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων σε περιπτώσεις ατυχημάτων συζήτησε σε συνεδρία της την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου. Ακόμη, αναφέρθηκε ότι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) θα προβεί σε αυτεπάγγελτη εξέταση του ζητήματος.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Κυριάκος Χατζηγιάννη, Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής ΔΗΣΥ, υποστήριξε ότι σε περιπτώσεις ατυχημάτων, όπου κρίνεται αναγκαίο να γίνουν επιδιορθώσεις, παρατηρείται μια συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιρειών που προκαλεί των αντιδράσεις των συντεχνιών και όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο. 

Ακόμη, ο κ. Χατζηγιάννη ανέφερε ότι η Επιτροπή Εμπορίου κάλεσε την ΕΠΑ, η οποία θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη εξέταση του ζητήματος για να δει αν υπάρχει παραβίαση των προϋποθέσεων του σωστού και υγιούς ανταγωνισμού.

«Δεν μπορεί να πληρώνει τη νύφη ο καταναλωτής που εμπλέκεται σε ατύχημα, όταν δεν λαμβάνει την αποζημίωση που αναλογεί στα ασφάλιστρα που πληρώνει», τόνισε, προσθέτοντας ότι η ΕΠΑ είχε σχετικές καταγγελίες πριν από τη συζήτηση στη Βουλή. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση των ασφαλιστικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Εμπορίου, ο κ. Χατζηγιάννη ανέφερε ότι οι εταιρείες είπαν πως δεν είχαν χρόνο να μελετήσουν το θέμα. «Θα τους σταλεί υπόμνημα για να το μελετήσουν και να επανέλθουν με απαντήσεις», διευκρίνισε. 

«Πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού και ο καταναλωτής να δικαιωθεί σε περίπτωση ατυχήματος», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου.

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε Λύμπια, Ζύγι, Καλαβασό-Χοιροκοιτία και περιοχή ΓΣΠ
Ηγεσία με πυξίδα την ακεραιότητα και τη στρατηγική
Cyta: Μέτρα στήριξης για κατοίκους και επιχειρήσεις στις πληγείσες κοινότητες από την πυρκαγιά
Πρόσκληση προς έφηβες στην Κύπρο-Πάρε μέρος δωρεάν στο FEM Online Program και ανακάλυψε τη δύναμή σου ως ηγέτιδα
Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Υπεραγορές Αλφαμέγα: Κουπόνια συνολικής αξίας €1000 για ψώνια σε κάθε οικογένεια που έχασε τη μόνιμη κατοικία της
Στο πλευρό των πληγέντων το My Mall Limassol-Αρχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες από το υπουργείο Ενέργειας
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα