Συζήτησαν σειρά θεμάτων που απασχολούν την ΑΗΚ-Η κοινή συνισταμένη όλων των εμπλεκομένων

Τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, στη συνάντηση αντιπροσωπείας του Υπουργείου με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ την Τρίτη.

Ο Υπουργός σημείωσε, ακόμη, ότι η Κύπρος επιβάλλεται να διατηρήσει την αυτονομία της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού το Υπουργείο και η ΑΗΚ αναφέρεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον Υπουργό, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας και αντιπροσωπεία του Υπουργείου, ενώ από πλευράς ΑΗΚ συμμετείχε η Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της ΑΗΚ, ο Γενικός Διευθυντής, διευθυντικά στελέχη των δραστηριοτήτων του Οργανισμού και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων της.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, σε μια ανοιχτή συζήτηση επί σειράς θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό και το ευρύτερο ενεργειακό περιβάλλον, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Κοινή συνισταμένη ήταν η πρόθεση όλων των εμπλεκομένων να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις, που δίνουν στην ΑΗΚ τα αναγκαία εφόδια ώστε να συμβάλει στον μεγάλο κοινό στόχο του πράσινου ενεργειακού μετασχηματισμού του τόπου", αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως η Κύπρος επιβάλλεται να διατηρήσει την αυτονομία της στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τόνισε τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας, ως δεύτερο σημείο παραγωγής.

Επανέλαβε ακόμα, τη στήριξη του Υπουργείου Ενέργειας προς τον Οργανισμό και επισήμανε πως αξιοποιώντας τη δεξαμενή εμπειρίας και τεχνογνωσίας που διαθέτει, μαζί με την απαραίτητη ευελιξία και προσαρμογή, μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να σταθεί στο ύψος των προκλήσεων και να στηρίξει το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Ενέργειας, χαρακτήρισε ουσιαστική και εποικοδομητική τη συνάντηση, στην οποία αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα, που απασχολούν τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και τους εργαζόμενους, για την εξέλιξη του Οργανισμού.

Η κ. Παναγιώτου Θεοδοσίου χαιρέτισε τη θετική στάση όλων των συμμετεχόντων ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές απαντήσεις απέναντι στις πολύπλευρες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΑΗΚ. Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε, θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στο ρόλο και στην αποστολή της, να παρέχει ενέργεια προόδου στην Κύπρο, στην κοινωνία και στην οικονομία της.

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαναστασίου: Θα πρέπει να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με την Chevron
Ο οδικός χάρτης της ΕΥΚ για ένα υπεράκτιο ενεργειακό οικοσύστημα στην Κύπρο
Πυρά ΣΑΗ κατά Κ.Δ.-«Ενεργεί κατά της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού και του ιδιωτικού τομέα»
ΡΑΕΚ: Περίπου 8% το μερίδιο των ανεξάρτητων παραγωγών και προμηθευτών στην αγορά ηλεκτρισμού
Αινιγματικός ο επικεφαλής της Chevron για την Κύπρο-Σφίγγα για το «Αφροδίτη», μίλησε για συνέργειες
Γιώργος Παπαναστασίου: Παράλληλες διαβουλεύσεις και θετικότητα με Chevron για το «Αφροδίτη»
Αναζητεί win-win λύση για το «Αφροδίτη» η Chevron-Παράταση μέχρι 1η Δεκεμβρίου
Γιώργος Παπαναστασίου: Στόχος η ενεργειακή αυτονομία της Κύπρου-Η στρατηγική της Κυβέρνησης
Αισιοδοξία για σχέδιο κοινής αποδοχής με Chevron για το «Αφροδίτη»-Προχωρά με τον «Κρόνο 2» η ENI
Νίκος Χριστοδουλίδης: Πιο κοντά στη δημιουργία του αγωγού EastMed με τις ανακαλύψεις της Eni