Συζήτησαν σειρά θεμάτων που απασχολούν την ΑΗΚ-Η κοινή συνισταμένη όλων των εμπλεκομένων

Τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, στη συνάντηση αντιπροσωπείας του Υπουργείου με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ την Τρίτη.

Ο Υπουργός σημείωσε, ακόμη, ότι η Κύπρος επιβάλλεται να διατηρήσει την αυτονομία της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού το Υπουργείο και η ΑΗΚ αναφέρεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον Υπουργό, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας και αντιπροσωπεία του Υπουργείου, ενώ από πλευράς ΑΗΚ συμμετείχε η Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της ΑΗΚ, ο Γενικός Διευθυντής, διευθυντικά στελέχη των δραστηριοτήτων του Οργανισμού και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων της.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, σε μια ανοιχτή συζήτηση επί σειράς θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό και το ευρύτερο ενεργειακό περιβάλλον, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Κοινή συνισταμένη ήταν η πρόθεση όλων των εμπλεκομένων να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις, που δίνουν στην ΑΗΚ τα αναγκαία εφόδια ώστε να συμβάλει στον μεγάλο κοινό στόχο του πράσινου ενεργειακού μετασχηματισμού του τόπου", αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως η Κύπρος επιβάλλεται να διατηρήσει την αυτονομία της στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τόνισε τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Δεκέλειας, ως δεύτερο σημείο παραγωγής.

Επανέλαβε ακόμα, τη στήριξη του Υπουργείου Ενέργειας προς τον Οργανισμό και επισήμανε πως αξιοποιώντας τη δεξαμενή εμπειρίας και τεχνογνωσίας που διαθέτει, μαζί με την απαραίτητη ευελιξία και προσαρμογή, μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να σταθεί στο ύψος των προκλήσεων και να στηρίξει το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Ενέργειας, χαρακτήρισε ουσιαστική και εποικοδομητική τη συνάντηση, στην οποία αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα, που απασχολούν τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και τους εργαζόμενους, για την εξέλιξη του Οργανισμού.

Η κ. Παναγιώτου Θεοδοσίου χαιρέτισε τη θετική στάση όλων των συμμετεχόντων ώστε να δοθούν οι καλύτερες δυνατές απαντήσεις απέναντι στις πολύπλευρες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΑΗΚ. Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε, θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στο ρόλο και στην αποστολή της, να παρέχει ενέργεια προόδου στην Κύπρο, στην κοινωνία και στην οικονομία της.

Δειτε Επισης

Great Sea Interconnector: Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της Κ.Δ.-Στα 100 εκατ. το ποσό που θα καταβάλει
Ξεκαθαρίζει για Chevron ο Λετυμπιώτης-«Υπάρχει συμφωνία για τα επόμενα βήματα»
Ενδιαφέρον από επενδυτικά ταμεία κρατών της περιοχής για τον Euroasia
Πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία από την εγκατάσταση αγροφωτοβολταϊκών
Coral Cyprus (Shell Licensee): Μια εντυπωσιακή κοινωνική και περιβαλλοντική δράση
Διαγωνισμό μίσθωσης γης για έργα ΑΠΕ προκήρυξε η ΑΗΚ
Κηροζίνη και φέτος από τα πρατήρια μέσω κερματοδέκτη
Συστήνεται νέα εταιρεία ειδικού σκοπού για την ηλεκτρική διασύνδεση-Πώς μπαίνουν στην εξίσωση τα ΗΑΕ
ΡΑΕΚ: Αναγκαία η αναβάθμιση δικτύου για διείσδυση των ΑΠΕ
Ζητά παράταση για την τεχνοοικονομική μελέτη ανάπτυξης του «Αφροδίτη» η Chevron