Powered by

Η Nintendo αναβάθμισε το outlook και τον στόχο πωλήσεων για τα παιχνίδια

Η Nintendo αύξησε τις προβλέψεις της για το έτος χρήσης που λήγει τον Μάρτιο λόγω των προσδοκιών ότι μπορεί να πουλήσει περισσότερα παιχνίδια στους κατόχους του Switch.

Η εταιρεία με έδρα το Κιότο ανέφερε ότι αναμένει τώρα λειτουργικά έσοδα ύψους 500 δισ. γεν (3,3 δισ. δολάρια), από 450 δισ. γεν προηγουμένως. Η εταιρεία βασίζει τις νέες της προβλέψεις στην ασθενέστερη αξία του γεν από ό,τι προηγουμένως. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι αναμένει να πουλήσει 5 εκατ. περισσότερα αντίτυπα παιχνιδιών, αυξάνοντας την πρόβλεψή της στα 185 εκατ..

Η Nintendo ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 94,5 δισ. γεν και έσοδα ύψους 334,9 δισ. γεν στο τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας και στα δύο τις προσδοκίες των αναλυτών. Η αδυναμία του γεν βοήθησε τα κέρδη της Nintendo, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από το εξωτερικό.

"Το Switch είναι διαφορετικό από το hardware του παρελθόντος", δήλωσε ο πρόεδρος της Nintendo Shuntaro Furukawa σε τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. "Έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει διαφορετικά είδη νέας ζήτησης".

Η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητες τις προοπτικές για το Switch, στα 15 εκατ. μονάδες για το έτος xr;hshw μέχρι τον Μάρτιο, αν και ο Furukawa δήλωσε ότι ο στόχος αυτός θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Ο Furukawa αρνήθηκε να σχολιάσει τυχόν σχέδια για διάδοχο του Switch. Η κονσόλα αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τα μηχανήματα επόμενης γενιάς της Microsoft και κυρίως της Sony, της οποίας το PlayStation 5 ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της Circana, πρώην NPD. Οι μετοχές της Nintendo έχουν αυξηθεί κατά 16% φέτος, αν και εξακολουθούν να υστερούν έναντι των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της που έχουν ανανεώσει τις προσφορές τους.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί