Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Λιγότερες άδειες οικοδομής, αλλά ακριβότερα και μεγαλύτερα σπίτια

Μείωση κατά 7,3% παρουσίασε τους πρώτους οκτώ μήνες του 2023 ο αριθμός των αδειών οικοδομής, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν τόσο η συνολική αξία των αδειών αυτών όσο και το συνολικό εμβαδόν και ο αριθμός των οικιστικών μονάδων που προβλέπεται να ανεγερθούν με τις άδειες αυτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023, εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις 4.662 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 5.031 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας μείωση 7,3%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 14,9% (περίπου €248 εκατομμυρια), στο €1,50 δισεκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν κατά 2,5%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 5,5%.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν κατά τον Αύγουστο 2023 ανήλθε στις 450.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €191,3 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 148,6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 734 οικιστικές μονάδες.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Δειτε Επισης

BRIX: Το έξυπνο εργαλείο της Ask Wire για τον κλάδο των ακινήτων
GoIndustrial… Ακίνητα επιχειρηματικής ανάπτυξης από τη Gordian
Η μεγάλη ανάπτυξη της Μητρόπολης Λεμεσού με στόχο την προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
GoIndustrial… Εγκαταστάσεις αποθηκών και βιομηχανικά τεμάχια από τη Gordian
Altamira Real Estate: Δύο μεγάλες εκστρατείες με πέραν των 800 ακινήτων σε νέες μειωμένες τιμές
AstroBank: Οικιστικά και αγροτικά τεμάχια προς πώληση
Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Eλκυστικές κατοικίες από την Altia στη Λευκωσία
Δημόσια Διαβούλευση για ενοποιημένη ανάπτυξη στο Δήμο Αγίου Αθανασίου