Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Συνταξιοδοτικό Φόρουμ: Παγκόσμιες συνταξιοδοτικές τάσεις και προοπτικές

Εν μέσω της σημερινής αυξημένης αβεβαιότητας, της αστάθειας της αγοράς και των δημογραφικών προκλήσεων, ορισμένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνταξιοδοτικά ταμεία προσαρμόζουν τη στρατηγική τους κατανομή των περιουσιακών στοιχείων και τις προσδοκίες τους για επιδόσεις.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, τα συνταξιοδοτικά ταμεία καλούνται να υιοθετήσουν μια πειθαρχημένη επενδυτική προσέγγιση και μια δυναμική κατανομή περιουσιακών στοιχείων. Το σημερινό περιβάλλον απαιτεί, επομένως, ευελιξία και προνοητικότητα και οι διαχειριστές τους υιοθετούν προσεκτικές επενδυτικές πρακτικές και δυναμικές κατανομές περιουσιακών στοιχείων, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για ασφαλέστερα και βιώσιμα μέλλοντα συνταξιοδοτικά.

Στο παγκόσμιο σκηνικό των συνταξιοδοτικών ταμείων, παρατηρούνται, ταυτόχρονα, αξιοσημείωτες τάσεις που αντανακλούν την εξέλιξη της οικονομίας. Μεταξύ αυτών είναι η αύξηση της προσδοκώμενης διάρκειας ζωής και οι δημογραφικές μεταβολές, που με τη σειρά τους αναδιαμορφώνουν τις συνταξιοδοτικές προοπτικές.

Η Διευθύντρια Wealth & Investment Services της Ελληνικής Τράπεζας Μιχαέλλα Σάββα, θα παραστεί στο προσεχές 14ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ, μέσω του οποίου θα σας δώσει την δυνατότητα να κατανοήσετε ποιες είναι ακριβώς αυτές οι δυναμικές που επηρεάζουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία σε παγκόσμια κλίμακα. Η παρουσίαση της Διευθύντριας, με τίτλο «Global pension trends and perspectives: Navigating the evolving landscape» θα προσφέρει την ευκαιρία στους συνέδρους να πλοηγηθούν στις προκλήσεις και τις πολυπλοκότητες που έρχονται και να ανακαλύψουν τις τάσεις και τις προοπτικές.

Από το Λονδίνο στη Λευκωσία

Η Μιχαέλλα Σάββα είναι επικεφαλής του τομέα Wealth & Investment Services της Ελληνικής Τράπεζας. Πριν από την ένταξή της στην Ελληνική Τράπεζα, ήταν Senior Strategist στην BlackRock στο Λονδίνο, όπου ήταν επικεφαλής των ευρωπαϊκών στρατηγικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας και συμβούλευε μερικά από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία, κρατικά επενδυτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά γραφεία. Πριν από αυτό, η Michaella εργάστηκε στην Goldman Sachs Wealth Management, όπου διαχειριζόταν τα χαρτοφυλάκια πελατών UHNW.

Το συνταξιοδοτικό οικοσύστημα

Το Συνταξιοδοτικό Φόρουμ επιστρέφει την ερχόμενη Πέμπτη για να εντοπίσει και να αναλύσει τις πιο πρόσφατες τάσεις του συνταξιοδοτικού οικοσυστήματος. Μέσω αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων, διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα καταφθάσουν στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia για να μιλήσουν για τα σημαντικότερα ζητήματα του τομέα προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που ήδη αντιμετωπίζουν ή θα κληθούν να χειριστούν στο εγγύς μέλλον. Παρουσία στο Συνέδριο θα έχουν εξάλλου πολιτικοί αξιωματούχοι και κυβερνητικά στελέχη.

Ακόμη θα επεξηγηθεί η πολιτική της κυβέρνησης για αύξηση της επάρκειας των συντάξεων, ενώ έμφαση θα δοθεί και στις οι εκκλήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ειδικότερα σε ό, τι αφορά τον πρώτο πυλώνα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα όσον αφορά τον δεύτερο πυλώνα και ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του τρίτου πυλώνα; Αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν από τον Επικεφαλής του αρμόδιου Υπουργείου σε μια συζήτηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η θεματολογία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Συνέδριο, που έγινε θεσμός, περιλαμβάνει πλειάδα θεμάτων που απασχολούν τον Κλάδο.

Στο πλαίσιο παρουσιάσεων θα διατυπωθούν οι θέσεις της κυβέρνησης γύρω από τις επικείμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από αρμοδίους και για τις νομοθετικές και κανονιστικές ενημερώσεις στα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ) όπως και για την πρόταση του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου για ενδυνάμωση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος στην Κύπρο.

Τα Ταμεία Προνοίας έχουν αποκτήσει μια δυναμική τα τελευταία έτη με μεγάλους οργανισμούς να επιλέγουν το συγκεκριμένο όχημα χρηματοδότησης συνταξιοδοτικών παροχών. Το 14ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα παρουσιάσει την Έρευνα 2023 Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων για τη Κύπρο της Aon, αναδεικνύοντας τις κύριες παραμέτρους σχεδιασμού που ακολουθούν οι εταιρίες καθώς και τις Προτεραιότητες και Προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια.

Οι σύνεδροι θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές στις επενδυτικές στρατηγικές των συνταξιοδοτικών ταμείων, όπως επίσης και τη Διαχείριση κινδύνου σε περιόδους αβεβαιότητας καθώς και άλλα ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου, συντάξεων DC κ.α.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: Aon και ΙΜΗ

Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα, Eurobank Cyprus

Υποστηρικτής: EFFECT (GR)
Χορηγοί Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Τρία χρόνια Capacitor Partners: Επέκταση σε νέες αγορές και υπηρεσίες
Ο όμιλος Υπεραγορών MAS φέρνει στους μικρούς αγωνιστές τη χαρά, με χρώματα αγάπης
Η Harman Kardon παρουσίασε στο κοινό των Αρχιτεκτονικών Βραβείων τα νέα της ηχεία
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν