Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Αλλάζει όψη η δυτική Λεμεσός με το πάρκο οδού Πωλ Γκογκέν-Σε εξέλιξη η ανάπλαση

Ως ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την όψη της πόλης και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της δυτικής Λεμεσού, θεωρεί ο Δήμος Λεμεσού τη δημιουργία πάρκου στην οδό Πωλ Γκογέν, με τον Δήμαρχο Λεμεσού, να πραγματοποιεί επί τόπου επιθεώρηση των εργασιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, ο κ. Νικολαϊδης επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή Ζακακίου, «όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση ενός μεγάλου, ανεκμετάλλευτου και παραμελημένου για χρόνια χώρου, σε χώρο πρασίνου άψογα δομημένο για τον άνθρωπο και τις βασικές του ανάγκες».

 Ο Δήμαρχος, προστίθεται, ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία υλοποίησής του και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Νικολαΐδης, «όταν ολοκληρωθούν τα έργα, η δυτική Λεμεσός θα αποκτήσει ένα πάρκο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της πόλης».

Πρόκειται, συνέχισε, για ένα πάρκο που θα προσφέρει δυνατότητα αναψυχής, χαλάρωσης ή άθλησης, κοινωνικής συναναστροφής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σε έναν εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό από κάθε άποψη χώρο.

«Οι εργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά και θεωρούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες το έργο θα αποδοθεί προς χρήση στο κοινό. Με μεθοδική και καθημερινή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε τη Λεμεσό, αναβαθμίζοντας ουσιωδώς τους κοινόχρηστους χώρους και μαζί την ποιότητα ζωής των κατοίκων», συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι ο πλήρης σχεδιασμός για το πάρκο επί της οδού Γκογκέν αποτελείται από τρία ομόκεντρα πρανή, μέγιστου σχετικού ύφους περί τα 120-150 εκ., τρεις ομόκεντρους κεντρικούς πεζοδρόμους από σταθεροποιημένο χώμα (πουρί), οι οποίοι ξεκινούν με δέλτα από καθεμία από τις τρεις ακμές του τριγώνου και καταλήγουν στο κέντρο σε μια κυκλική πλατεία με βαθμίδες, η οποία αποτελεί τον κεντρικό χώρο συναθροίσεων και εκδηλώσεων ήπιας κλίμακας.

Περιμετρικά της πλατείας, θα τρέχουν διαδοχικά δυο δευτερεύοντες ακανόνιστοι πεζοδρόμοι από σταθεροποιημένο χώμα, πλάτους 200 εκ. ενώ στα δέλτα των κεντρικών πεζοδρόμων θα υπάρχει χώρος εκγύμνασης ενηλίκων, παιδική χαρά και λαχανόκηπος. Θα υπάρχουν επίσης τρία ποδηλατοστάσια, χώρος για ένα μικρό ποδηλατο-κινούμενο καφενείο, δυο χώροι κοινωνικής συνάθροισης, ένα κυκλικό μονοπάτι ρεφλεξολογίας, υπαίθριο θέατρο για προβολές και παραστάσεις, παρατηρητήριο με τοίχο ανάβασης και σημείο επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το έργο, σημειώνει η ανακοίνωση, εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για αναβάθμιση των συνοικιών της δυτικής Λεμεσού και περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», το οποίο αποτυπώνει την αναπτυξιακή στρατηγική της αξιοποίησης των πόρων που κατανεμήθηκαν στην Κύπρο μέσω των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής την περίοδο 2021-2027.

Δειτε Επισης

Altamira Real Estate: Η μεγαλύτερη εκστρατεία της χρονιάς είναι γεγονός
Ask Wire's BRIX: Μάθε τις επιδόσεις των άλλων developers και κέρδισέ τους στα σημεία
Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
RIA COURT 67: Στα σκαριά το νέο έργο του ομίλου Πανίκκος Λειβαδιώτης
Δέκα κατοικίες στη Λευκωσία στους πλειστηριασμούς Δεκεμβρίου
Built to Rent: Concept που μπορεί να αποτελέσει και για την Κύπρο εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων
Κ. Κωνσταντή: Το στεγαστικό δεν λύνεται εν μία νυκτί-Σωστά τα μέτρα, θα κριθούν στην πράξη
Νέο Κυπριακό Μουσείο: Δείτε πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες (pics)