Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου: Το μεγάλο ρίσκο της μεταπήδησης από το δημόσιο στη βιομηχανία (vid)

Ένας ηγέτης πρέπει να διακατέχεται από διορατικότητα, όχι μόνο όσον αφορά το πού θέλει να φτάσει η επιχείρησή του, αλλά και ως προς ποιους ανθρώπους θα πρέπει να επιλέξει για να πετύχει το όραμα και την αποστολή του, σύμφωνα με τον Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου.

Ο CEO της Remedica, Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου, απέσπασε βραβείο «Business Leader» στην κατηγορία Βιομηχανία, στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Lead Awards.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

«Μεγαλύτερο επίτευγμα-απόφαση ήταν όταν το 2014 είχα πάρει την απόφαση να φύγω από την δημόσια υπηρεσία, σε μια περίοδο που η Κύπρος βρισκόταν κάτω από οικονομική ύφεση και όλοι έψαχναν για δουλειά.

Εγώ τότε είχα πάρει την μεγάλη απόφαση και το μεγάλο ρίσκο να μεταπηδήσω στη βιομηχανία και σε ένα τομέα που τότε πολύ λίγα γνώριζα», ανέφερε συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Leader Awards.

  • Η επαγγελματική πορεία του Δρος Μιχάλη Νεοπτολέμου

Με τίτλους σπουδών σε κλάδους, όπως, μηχανολογική μηχανική/αεροδιαστημική, διοίκηση επιχειρήσεων/ανθρώπινο δυναμικό, έλεγχο στατιστικής διαδικασίας και άλλους, ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου διακρίνεται ως επαγγελματίας και ηγέτης με πολύχρονη πείρα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συνεργάστηκε με καταξιωμένες εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας στους τομείς εξειδίκευσής του.

Διετέλεσε ενεργό μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας στην Ε.Ε., για έξι, περίπου, χρόνια ως διπλωματικός σύμβουλος ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Έτυχε, επίσης, ευρύτατης αναγνώρισης από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως, European Banking Federation, Business Europe, European Consumer Organisation, για την προσφορά του, μεταξύ άλλων, στη νομοθετική θωράκιση του θεσμικού πλαισίου της Ε.Ε.

Δειτε Επισης

Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland
Κίνα: Σημαντική ανάπτυξη για την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία το πρώτο εξάμηνο
4ο Cyber Security Conference: Ο Allan Boardman στην Κύπρο
Είκοσι χρόνια CSC Christodoulou-Επετειακή εκδήλωση στην παρουσία συνεργατών και πελατών της εταιρείας
Η BBF υπερήφανος ετήσιος χορηγός του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού
Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί