Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου: Το μεγάλο ρίσκο της μεταπήδησης από το δημόσιο στη βιομηχανία (vid)

Ένας ηγέτης πρέπει να διακατέχεται από διορατικότητα, όχι μόνο όσον αφορά το πού θέλει να φτάσει η επιχείρησή του, αλλά και ως προς ποιους ανθρώπους θα πρέπει να επιλέξει για να πετύχει το όραμα και την αποστολή του, σύμφωνα με τον Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου.

Ο CEO της Remedica, Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου, απέσπασε βραβείο «Business Leader» στην κατηγορία Βιομηχανία, στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Lead Awards.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

«Μεγαλύτερο επίτευγμα-απόφαση ήταν όταν το 2014 είχα πάρει την απόφαση να φύγω από την δημόσια υπηρεσία, σε μια περίοδο που η Κύπρος βρισκόταν κάτω από οικονομική ύφεση και όλοι έψαχναν για δουλειά.

Εγώ τότε είχα πάρει την μεγάλη απόφαση και το μεγάλο ρίσκο να μεταπηδήσω στη βιομηχανία και σε ένα τομέα που τότε πολύ λίγα γνώριζα», ανέφερε συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Leader Awards.

  • Η επαγγελματική πορεία του Δρος Μιχάλη Νεοπτολέμου

Με τίτλους σπουδών σε κλάδους, όπως, μηχανολογική μηχανική/αεροδιαστημική, διοίκηση επιχειρήσεων/ανθρώπινο δυναμικό, έλεγχο στατιστικής διαδικασίας και άλλους, ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου διακρίνεται ως επαγγελματίας και ηγέτης με πολύχρονη πείρα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συνεργάστηκε με καταξιωμένες εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας στους τομείς εξειδίκευσής του.

Διετέλεσε ενεργό μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας στην Ε.Ε., για έξι, περίπου, χρόνια ως διπλωματικός σύμβουλος ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Έτυχε, επίσης, ευρύτατης αναγνώρισης από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως, European Banking Federation, Business Europe, European Consumer Organisation, για την προσφορά του, μεταξύ άλλων, στη νομοθετική θωράκιση του θεσμικού πλαισίου της Ε.Ε.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων