Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου: Το μεγάλο ρίσκο της μεταπήδησης από το δημόσιο στη βιομηχανία (vid)

Ένας ηγέτης πρέπει να διακατέχεται από διορατικότητα, όχι μόνο όσον αφορά το πού θέλει να φτάσει η επιχείρησή του, αλλά και ως προς ποιους ανθρώπους θα πρέπει να επιλέξει για να πετύχει το όραμα και την αποστολή του, σύμφωνα με τον Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου.

Ο CEO της Remedica, Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου, απέσπασε βραβείο «Business Leader» στην κατηγορία Βιομηχανία, στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Lead Awards.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

«Μεγαλύτερο επίτευγμα-απόφαση ήταν όταν το 2014 είχα πάρει την απόφαση να φύγω από την δημόσια υπηρεσία, σε μια περίοδο που η Κύπρος βρισκόταν κάτω από οικονομική ύφεση και όλοι έψαχναν για δουλειά.

Εγώ τότε είχα πάρει την μεγάλη απόφαση και το μεγάλο ρίσκο να μεταπηδήσω στη βιομηχανία και σε ένα τομέα που τότε πολύ λίγα γνώριζα», ανέφερε συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Leader Awards.

  • Η επαγγελματική πορεία του Δρος Μιχάλη Νεοπτολέμου

Με τίτλους σπουδών σε κλάδους, όπως, μηχανολογική μηχανική/αεροδιαστημική, διοίκηση επιχειρήσεων/ανθρώπινο δυναμικό, έλεγχο στατιστικής διαδικασίας και άλλους, ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου διακρίνεται ως επαγγελματίας και ηγέτης με πολύχρονη πείρα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συνεργάστηκε με καταξιωμένες εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας στους τομείς εξειδίκευσής του.

Διετέλεσε ενεργό μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας στην Ε.Ε., για έξι, περίπου, χρόνια ως διπλωματικός σύμβουλος ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Έτυχε, επίσης, ευρύτατης αναγνώρισης από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως, European Banking Federation, Business Europe, European Consumer Organisation, για την προσφορά του, μεταξύ άλλων, στη νομοθετική θωράκιση του θεσμικού πλαισίου της Ε.Ε.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας