Πρόγραμμα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού από το JA Cyprus και τον Σύνδεσμο Τραπεζών

Για τέταρτη συνεχή χρονιά στελέχη από τράπεζες της Κύπρου, αφήνουν τον χώρο εργασίας και επισκέπτονται σχολικές τάξεις Γυμνασίων σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οικονομικά για την Επιτυχία».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού υλοποιείται από τον οργανισμό JA Cyprus με τη διαχρονική στήριξη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι το φετινό πρόγραμμα υλοποιείται σε 20 Γυμνάσια απευθυνόμενο σε συνολικά 777 μαθητριών και μαθητών, οι οποίοι αποκτούν ουσιαστική ενημέρωση από 36 έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη τραπεζών, που συμμετέχουν στα «Οικονομικά για την Επιτυχία» εθελοντικά.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα
Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα «Οικονομικά για την Επιτυχία», το οποίο διδάσκεται σε μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου, παρέχει στα παιδιά πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την προσωπική χρηματοδότηση και τη σημασία του προσδιορισμού των στόχων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας με βάση τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες τους.

Μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι μαθήτριες και οι μαθητές θα μπορούν να διερευνήσουν τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντά τους, τις αξίες τους, τον κόσμο της εργασίας, τη σταδιοδρομία και τις αποφάσεις ζωής, καθώς και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για προσωπική χρηματοδότηση, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Το πρόγραμμα «Οικονομικά για την Επιτυχία» περιλαμβάνει έξι ενότητες διάρκειας 45 λεπτών η καθεμιά και η εφαρμογή του γίνεται σε μία μονοήμερη συνάντηση.

Δειτε Επισης

«Θετική εξέλιξη και κατάσταση win-win οι συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και κυπριακών τραπεζών»
Νέα εποχή στη συνεργασία Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και Τράπεζας της Ελλάδας
Alpha Bank Cyprus Ltd: Αναθεώρηση «Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Κ. Ηροδότου για τράπεζες: Η απρόσμενη υψηλή κερδοφορία πρέπει να τύχει ορθής και συνετής χρήσης
Πρόεδρος Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης: Κλειδί η ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος
Eurobank Α.Ε.: MoU με την ινδική NPCI International για στρατηγική συμμαχία στα διεθνή εμβάσματα
Υπογράφουν μνημόνιο και θέτουν σε νέα βάση τις σχέσεις τους οι Κεντρικές Τράπεζες Κύπρου και Ελλάδας
Επαφές αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Κύπρο
Μικρές αποδράσεις από τις κάρτες της Ελληνικής Τράπεζας
Euroxx: Η Τράπεζα Κύπρου ετοιμάζεται για ισχυρό μερισματικό παιχνίδι