To μήνυμα Ανδρέα Δημητριάδη πριν τις εκλογές-«Για ένα ισχυρό και διεκδικητικό ΚΕΒΕ»

Στις 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογική γενική συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Μια εκλογική συνέλευση καίριας σημασίας, κατά την οποία οι 105 εκλέκτορες του ΚΕΒΕ θα ψηφίσουν και θα ανακηρύξουν τον νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, μετά τις δύο καθ’ όλα πετυχημένες θητείες του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη, ο οποίος υπηρέτησε πιστά το Επιμελητήριο επί 6 συναπτά έτη από τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Ανδρέας Δημητριάδης, ο οποίος κατέχει μέχρι σήμερα τη θέση του Αντιπροέδρου, έπειτα από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ΚΕΒΕ, διεκδικεί την προεδρία του Επιμελητήριου. Ο κ. Δημητριάδης αντιλαμβάνεται πλήρως τις προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία.

Ωστόσο, δηλώνει πανέτοιμος να εργαστεί με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα για να υλοποιήσει το όραμα του για ένα ισχυρό και διεκδικητικό ΚΕΒΕ, το οποίο καλείται και οφείλει να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο στον κοινωνικό διάλογο.

Στόχος του, το Επιμελητήριο να πρωτοστατήσει σε μια σειρά από τολμηρές τομές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι πραγματικές συνθήκες της κυπριακής οικονομίας επιβάλλουν ένα θεσμικό πλαίσιο δίχως εμπόδια, απόλυτα σαφές, σταθερό και κυρίως διεθνώς ανταγωνιστικό.

Ο κ. Δημητριάδης πιστεύει ακράδαντα ότι η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, θα αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας μας. Εξ ου και θεωρεί επιτακτική ανάγκη να δοθούν στις επιχειρήσεις τα χρηματοδοτικά μέσα και τα κίνητρα εκ μέρους του κράτους, τα οποία θα ευνοήσουν την ανάπτυξη, θα στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα προωθηθεί εν γένει η υγιής επιχειρηματικότητα και απασχόληση.

Μέλημα του, η προσφορά του καλύτερου δυνατού επιπέδου υπηρεσιών προς όλα του μέλη ΚΕΒΕ, καθώς επίσης η ταυτόχρονη και αλληλένδετη βελτίωση της ευημερίας του κυπριακού λαού, καθιστώντας τη χώρας μας ως ένα διεθνές περιφερειακό κέντρο των επιχειρήσεων, των χρηματοοικονομικών, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της παροχής υψηλών ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης