Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό - Ανακοινώθηκε η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου

Τη δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου αποφάσισε -μεταξύ άλλων- το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε την Τετάρτη, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο κ. Λετυμπιώτης σημειώνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τροποποιήσεις που περιλαμβάνουν πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων του Προϋπολογισμού για το 2024. "Οι τροποποιήσεις κρίθηκαν απαραίτητες ως προς την υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης, στη βάση αποφάσεων που λήφθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες", προσθέτει.

Ακόμη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισημαίνει ότι οι πλείστες τροποποιήσεις αφορούν πολιτικές και μέτρα κοινωνικής φύσεως, όπως επίσης και στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, ενώ συμπεριλαμβάνονται και τα στοχευμένα μέτρα της δέσμης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας και για υλοποίηση της νέας στεγαστικής πολιτικής για προσιτή κατοικία.

"Επιπλέον, περιλαμβάνονται πιστώσεις που αφορούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού με ενίσχυση των μέτρων που ήδη άρχισαν να αποδίδουν, όπως επίσης και για τη σύσταση και λειτουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, Ασύλου και Ένταξης", τονίζει ο κ. Λετυμπιώτης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα εγκρίνει τη λειτουργία του εν λόγω Υφυπουργείου το συντομότερο δυνατόν.

"Ο προϋπολογισμός παραμένει πλεονασματικός και όλες οι πολιτικές και τα μέτρα που περιλαμβάνει εντάσσονται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους", διευκρινίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημερώθηκε επίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων οροσήμων που αφορούν τη 2η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και την πορεία υλοποίησης των οροσήμων της 3ης δόσης, τα οποία βρίσκονται ενώπιον της Νομοθετικής εξουσίας και Εκτελεστικής εξουσίας, αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης.

"Στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η πλήρης αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η εκταμίευση της 2ης και 3ης δόσης μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα", καταλήγει.

Δειτε Επισης

«Γνωμάτευση» καταπέλτης από ΠΣΔ για ενιαία εποπτική αρχή-«Ενέργεια υπονόμευσης του κράτους δικαίου»
Σε υψηλό σχεδόν δέκα ετών την Τρίτη το ΧΑΚ-Ενώπιον μεγάλων μηνιαίων κερδών της τάξης του 5%
Άμεσο τερματισμό συντάξεων σε νυν αξιωματούχους συστήνει στο Γενικό Λογιστήριο η Ελεγκτική Υπηρεσία
Αποδυνάμωση καταναλωτικής εμπιστοσύνης και χειροτέρευση του επιχειρηματικού κλίματος
Παίρνει σάρκα και οστά η ενιαία εποπτική αρχή-Η σύνθεση, πώς θα λειτουργεί και ο ρόλος της Κεφαλαιαγοράς
Το καρδιογράφημα της τιμής του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Η μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε έως σήμερα
Ηθική δικαίωση για Giovani Developers η δικαστική απόφαση για το Μητρώο Παρόχων Υπηρεσιών
Λαγκάρντ: Αμετάβλητη η πολιτική για επιτόκια-Επικρίνουν οι ευρωβουλευτές
Εξετάζοντας τη σημασία του βιώσιμου μάρκετινγκ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)
Χρίστος Τσάνος: Η πορεία της Tsanos Group, η τουριστική ανάπτυξη στα ορεινά και οι επενδύσεις στις Πλάτρες