Powered by

Ετήσια μείωση 17,4% στους ανέργους τον Οκτώβριο

Κατά 17,4% ή κατά 1.951 πρόσωπα μειώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Οκτώβριο του 2023, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022, με βάση στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Εξάλλου, στα 9.232 πρόσωπα μειώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Οκτωβρίου του 2023, σε σύγκριση με 11.183 πρόσωπα τον Οκτώβριο του 2022.

Σε σχέση με τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Οκτώβριο του 2023 μειώθηκε στα 11.747 πρόσωπα, σε σύγκριση με 11.897 τον προηγούμενο μήνα και 13.695 τον Οκτώβριο του 2022.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, σημειώθηκε μείωση 1.951 προσώπων ή 17,4% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου, των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, των κατασκευών, της δημόσιας διοίκησης, καθώς και σε μείωση που σημειώθηκε στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Δειτε Επισης

Άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στην ΚΤΚ για οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων το Γενικό Λογιστήριο
Σχέδιο οικονομικής στήριξης από Υπ. Εργασίας για εργαζόμενους που πλήττονται άμεσα από τις καταστροφές
Κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Μάκης Κεραυνός: Αρωγός η κυβέρνηση σε όλους τους πυρόπληκτους-Κάλυψη άμεσων αναγκών και αποκατάσταση ζημιών
Απαραίτητη η καταχώριση ΑΦΤ εργοδοτουμένων για δήλωση παρακράτησης φόρου εργοδότη
Στο πόδι για την πυρκαγιά και ο επιχειρηματικός κόσμος-Παροχή βοήθειας σε πληγέντες και επιχειρούντες
Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Λεμεσό-Στοιχεία επικοινωνίας
Αναβάλλεται η πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την ΑΤΑ λόγω της πυρκαγιάς στη Λεμεσό
Φ. Ρουσουνίδης: Δημιουργική η προσέγγιση των εργοδοτών στη διαδικασία για την ΑΤΑ-Έστω και αμυδρή ελπίδα για λύση
Θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα συζήτησαν Γιώργος Παπαναστασίου-ΕΒΕ Λάρνακας