Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Σεμινάριο για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη από την Ελληνική Τράπεζα

Σεμινάριο για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη διοργανώθηκε τη Δευτέρα στο κτήριο διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των δράσεων της Τράπεζας για στήριξη του Movember Cyprus.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Τράπεζα, το θέμα του σεμιναρίου/συζήτησης ήταν «Πρόληψη του καρκίνου του προστάτη» και είχε ως ομιλητές τους γιατρούς Δρα Λοΐζο Λοΐζου, Καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τον Δρα Χρίστο Πουλλή, ουρολόγο, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους γύρω από το θέμα.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, όπως επίσης και για μέτρα για την υγεία του προστάτη.

«Υπάρχουν πολλά και αποτελεσματικά, που ο κάθε άνδρας μπορεί να κάνει για την υγεία του», τόνισε ο Δρ Λοΐζου, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των γυναικών σε αυτή την προσπάθεια. «Οι γυναίκες είναι πιο συνεπείς, τηρούν καλύτερα όλα τα μέτρα πρόληψης, έγκαιρης ανίχνευσης και διάγνωσης που αφορούν τους εχθρούς της υγείας μας», πρόσθεσε.

«Αν το Movember Cyprus έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι έχει δώσει ερέθισμα στην κοινωνία, τους θεσμούς και το κράτος να συζητήσουν για την ψυχική υγεία των ανδρών και την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη», είπε ο Δημοσθένης Δημοσθένους, εκπρόσωπος του Movember Cyprus και μέλος του Round Table 1 Λευκωσίας.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το Movember Cyprus και πάντα στο πλαίσιο της στρατηγικής ESG του Οργανισμού, η Ελληνική Τράπεζα πρόσφερε δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις PSA προς όλους τους άνδρες υπαλλήλους, άνω των 45 ετών παγκύπρια.

Οι εξετάσεις προσφέρθηκαν σε προκαθορισμένα σημεία δειγματοληψίας σε όλες τις επαρχίες, καθώς μελέτες δείχνουν ότι η εξέταση PSA έχει συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Δειτε Επισης

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης εθνικός συντονιστής για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών
Cyta: Η σημαντική κερδοφορία, οι τεχνολογικές πρωτιές και οι προθέσεις για την αγορά ενέργειας
Φοιτητές του ΤΕΠΑΚ με σπάνιες παθήσεις μοιράστηκαν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους
Εκστρατεία «Ride to Green» υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Ναυτιλίας-Πού στοχεύει και οι συντελεστές
PwC Κύπρου: Ανθεκτικός ο τομέας των ακινήτων το 2023
In Business Awards 2023: Oι υποψήφιοι στην κατηγορία εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα(ESG-ΕΚΕ)
Έρευνα της EY Global Bank Risk Survey 2023: Ο ρόλος του CRO έχει επεκταθεί και εξελιχθεί
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Συζήτηση με θέμα «Ασφάλεια και μεταναστευτικές ροές»
EKO Kύπρου: Συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου-«Ενώνουμε δυνάμεις με ενέργεια για τη ζωή»
Η διεθνούς φήμης ιστοσελίδα Designboom αναγνώρισε το Limassol Der Mar, των UDS architects και Benoy