Αναζητεί win-win λύση για το «Αφροδίτη» η Chevron-Παράταση μέχρι 1η Δεκεμβρίου

Παράταση μέχρι την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου, ζήτησε και πήρε η εταιρεία Chevron για να τοποθετηθεί, με επιστολή, σε σχέση με την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη», δήλωσε τη Δευτέρα στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο κ. Παπαναστασου εξήγησε ότι «η διαδικασία δεν είναι μόνο μέσα από επιστολές που συνεχίζεται», προσθέτοντας ότι «οι επιστολές είναι για χάρη του να βάλει (η εταιρεία) το νομικό πλαίσιο και να υπάρχει γραπτή τοποθέτηση».

«Έγιναν αρκετές διεργασίες και γίνονται και άλλες, ώστε να εξευρεθεί η κοινά αποδεκτή λύση», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο όλο θέμα.

Σε σχέση με το περιεχόμενο των συζητήσεων που διεξάγονται μεταξύ Chevron και Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι «το κρίσιμο για μας είναι οι υποδομές και το κρίσιμο για την εταιρεία είναι η επένδυση», προσθέτοντας ότι η εταιρεία «προσπαθεί να εξευρεθεί μία λύση, η οποία να είναι κοινά αποδεκτή (win-win), λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δύο που προανέφερα (υποδομές – επένδυση)».

Ερωτηθείς κατά πόσον οι υποδομές αφορούν την πλωτή μονάδα, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι αυτό είναι «με βάση το σχέδιο του 2019, το οποίο υποδεικνύει και πλωτή μονάδα».

Τέλος, ο κ. Παπαναστασίου επεσήμανε την ανάγκη να επιδειχθεί υπομονή και «να μην πιέζουμε για πληροφόρηση μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, διότι κάθε τι το οποίο λέγεται μπορεί να ενοχλεί την ίδια τη διαπραγμάτευση».

«Η ουσία είναι να πετύχουμε τον στόχο μας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Υποχώρησε το πετρέλαιο με το βλέμμα σε δασμούς και OPEC+
Άλμα 3% για το πετρέλαιο με φόντο την απόφαση του Ιράν να αναστείλει τη συνεργασία του με τον ΙΑΕΑ
Κέρδη για το πετρέλαιο εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC+
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση-Θα ισχύσουν οι ειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης
ΑΔΜΗΕ: Ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών Ισραήλ και Κύπρου η μελέτη κόστους-οφέλους του GSI
HELLENiQ ENERGY: Σταθερές βάσεις για τη νέα στρατηγική πορεία ανάπτυξης
Το πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική του πορεία εν αναμονή νέας αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ
Έρχεται με αλλαγές νέο σχέδιο χορηγιών για αντικατάσταση ή εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων θέρμανσης νερού
Η ημέρα με την μέχρι στιγμής υψηλότερη συνολική μέγιστη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα το φετινό καλοκαίρι
Πετρέλαιο: Άνοδος 1% στις τιμές μετά τη βουτιά που προκάλεσε η εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν