AHEPA University Hospital: Το IMC στην είσοδο της Λευκωσίας γίνεται πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου και πιο προηγμένου, πλήρως διαπιστευμένου, πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Κύπρο, στοχεύει η Vivant Medical Investments PLC (VMI).

Η εταιρεία αναμένεται να μετατρέψει το γνωστό εμπορικό κτήριο IMC, στον Στρόβολο, στο AHEPA University Hospital Cyprus, ένα υπερσύγχρονο ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω κτήριο, στην είσοδο της Λευκωσίας, στεγαζόταν στο παρελθόν το εμπορικό κέντρο Madisons και προηγουμένως το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

ahepauniversity2

Οι εταιρείες πίσω από το έργο
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Vivant Medical Investments είναι ο Χριστάκης Παρτασίδης, ενώ ιδρυτής και μέτοχος της VMI είναι ο Ανδρέας Καΐσης.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία αναλύει τα πλάνα της για τη μεγάλη νοσοκομειακή ανάπτυξη, στόχος είναι η δημιουργία ενός ιατρικού κέντρου, το οποίο θα παρέχει συνεχή φροντίδα, μέσω των προηγμένων κλινικών εγκαταστάσεων και των καινοτόμων ιατρικών υπηρεσιών, υπό την ηγεσία μιας ομάδας διεθνώς αναγνωρισμένων παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και ιατρικών επιστημόνων.

Το έργο προωθείται από τον Όμιλο Kaisis, μέσω των θυγατρικών του Fortune Health Resorts Ltd και C.D.F.C. Commercial and Development Finance Company Ltd, σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο του AHEPA και σε συνεργασία με διεθνείς και τοπικούς επενδυτές, φορείς και ειδικούς στον τομέα της υγείας.

ahepauni

Συνεργασία με ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Vivant, μετά από συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το Ανώτατο Συμβούλιο του AHEPA, το νέο νοσοκομείο θα ονομαστεί University Hospital AHEPA Cyprus και θα λειτουργεί σε πλήρη συνεργασία με Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».

Η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το Ανώτατο Συμβούλιο του AHEPA, παρέχει στο νέο νοσοκομείο πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών υγείας του AHEPA, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, ακαδημαϊκών, ιατρικών ερευνητών και άλλων επαγγελματιών που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας από όλο τον κόσμο.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Κύπρου δύναται να αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους και να έχει πρόσβαση στις τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική και κατά συνέπεια να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς.

ahepauniversity3

Επένδυση €80 εκατ.
Η πλήρης συνεργασία με ένα «ώριμο» πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπως το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, αναμένεται να δημιουργήσει τεράστιες συνέργειες και οφέλη και για τα δύο νοσοκομεία, που θα συνεργαστούν σε κλινικό, ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Το ιατρικό και ερευνητικό κέντρο θα στεγαστεί στο IMC, ένα κτήριο 18.000 τ.μ. στην είσοδο της Λευκωσίας.

Η συνολική επένδυση που απαιτείται για το έργο έχει υπολογιστεί σε €80 εκατ., εκ των οποίων €40 εκατ. προέρχονται από ίδια κεφάλαια και €40 εκατ. μέσω δανεισμού.

Ιατρικές υπηρεσίες

Το νέο νοσοκομείο θα προσφέρει διάφορες ιατρικές υπηρεσίες εσωτερικού και εξωτερικού, όπως:

  • Εσωτερική περίθαλψη (περίπου 200 νοσοκομειακές κλίνες οξείας περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων της ΜΕΘ και 20 κλινών αποκατάστασης),
  • Διεπιστημονικές ειδικότητες για εξωτερικούς ασθενείς (80-100 εξεταστήρια),
  • Εξειδικευμένα εργαστηριακά και ακτινολογικά τμήματα,
  • Εγκαταστάσεις γενικής ιατρικής υποστήριξης,
  • Εξειδικευμένο χειρουργικό τμήμα με 10 χειρουργικές αίθουσες, και
  • Μονάδες Επείγουσας Φροντίδας και Ατυχημάτων.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει η Vivant Medical Investments, το νοσοκομείο θα είναι εξοπλισμένο με ιατρικό και διαγνωστικό εξοπλισμό υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών και θα εφαρμόζει τα πιο προηγμένα και αυστηρά επιχειρησιακά πρωτόκολλα, με στόχο να καταστεί το πρώτο πλήρως διαπιστευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο που λειτουργεί αποκλειστικά στο ΓεΣΥ.

ahepauniversity4

Πανεπιστημιακό νοσοκομείο
Το νέο νοσοκομείο προτίθεται, όπως αναφέρεται, να συνεργαστεί με ιατρικές σχολές, με στόχο να γίνει το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς υλοποίησης του έργου βρίσκονται ήδη σε επαφή με ιατρικές σχολές που εδρεύουν στην Κύπρο, οι οποίες αναζητούν νοσοκομεία υψηλής ποιότητας για να φιλοξενήσουν τους φοιτητές τους για την κλινική τους εκπαίδευση και κατάρτιση κατά τα έτη 3-6 των σπουδών τους και, στη συνέχεια, για την εξειδίκευσή τους.

Επιπλέον, το Νοσοκομείο αναμένεται να διευκολύνει την εκπαίδευση ενός αριθμού φοιτητών νοσηλευτικής, καθώς τα περισσότερα πανεπιστήμια απαιτούν αυτή τη διευκόλυνση ως μέρος των προγραμμάτων νοσηλευτικής τους.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών