Powered by

Το όραμα του ΠΑΣΥΞΕ για τον μεσογειακό τουρισμό του αύριο-Συμμετοχή στο «8ο Mediterranean Tourism Forum»

Το όραμά της για το μεσογειακό τουρισμό του αύριο, κατέθεσε η ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), στο «8ο Mediterranean Tourism Forum», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22 με 23 Νοεμβρίου στη Μάλτα.

Στο φετινό φόρουμ ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης και Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης αντίστοιχα, είχαν σημαντικό ρόλο καθώς συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα πάνελ συζήτησης με αξιόλογους συνομιλητές του τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, έλαβε μέρος στη συζήτηση «Destinations - From Good To Great», μία θεματική που έστελνε το μήνυμα πως οι μεσογειακοί προορισμοί δεν πρέπει να εφησυχάζονται με το μέτριο αλλά να επιδιώκουν το σπουδαίο.

Η ανταλλαγή απόψεων των συνομιλητών, πραγματεύθηκε το θέμα του υπερτουρισμού. Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως μπορεί να θεωρούμε πως ο τουρισμός αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα, όπως η αναψυχή και οικονομική ευημερία, αλλά η αύξηση των επισκεπτών σε ένα προορισμό μπορεί να προκαλέσει και αρνητικές επιπτώσεις.

«Πρέπει να στραφούμε σε ένα προϊόν πιο υπεύθυνο, αυθεντικό και με αποκλειστικές εμπειρίες, που ταυτόχρονα θα σέβεται το περιβάλλον. Η καινοτομία και επιχειρηματικότητα θα  διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μετασχηματισμό του τομέα στη νέα εποχή που προδιαγράφεται, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε πιο βιώσιμες πρακτικές για ένα πιο εναλλακτικό προϊόν από ό,τι συνηθίσαμε». ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, συμμετείχε με τη σειρά του στο πάνελ «Mediterranean life - Pitching Session For New Ideas», σε μία συζήτηση που καταπιάστηκε με τη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου και ικανοποιητικού μεσογειακού τρόπου ζωής. «Ο τουρισμός μπορεί να επηρεάσει θετικά τον τρόπο ζωής της περιοχής της Μεσογείου, μέσω ενός τουριστικού προϊόντος, που θα δίνει έμφαση στη βιώσιμη φιλοξενία, τα ταξίδια και τις αυθεντικές μεσογειακές εμπειρίες, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές», σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης στην τοποθέτησή του.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, η διοίκηση του ΠΑΣΥΞΕ, είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με σημαντικά στελέχη του τομέα από διάφορες κουλτούρες, που μοιράζονται, όπως σημειώνεται, το ίδιο πάθος για τον μεσογειακό τουρισμό, τα ταξίδια και τη φιλοξενία, αλλά και να αντλήσει γνώση και τάσεις που θα ενισχύσουν τις εθνικές προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη του κυπριακού τουριστικού προϊόντος.

Στα αξιοσημείωτα επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν και η επίσημη συνάντηση του ΠΑΣΥΞΕ με την πρώην Πρόεδρο της Μάλτας, Marie-Louise Coleiro Preca, με τον οποίον συζήτησαν θέματα που αφορούν το «child trafficking and child abuse» στην τουριστική βιομηχανία.

Όπως αναφέρεται, το «Mediterranean Tourism Forum», συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους ερευνητές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής του τομέα, με σκοπό τη δυναμική ανταλλαγή γνώσεων, πολιτικών και πολύτιμων δεδομένων. Στον θεσμό αυτό με διεθνή εμβέλεια, σημειώνεται, ο ΠΑΣΥΞΕ έχει εξέχουσα θέση, καθώς ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, είναι senator του φόρουμ, κάτι που ισχυροποιεί τη θέση της Κύπρου στα κέντρα των αποφάσεων.

Δειτε Επισης

Κομισιόν: Σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρησης Κανονισμού της Ε.Ε. για χειραποσκευές-«Δεν είναι η τελευταία λέξη»
Wizz Air: Στην κορυφή της κατάταξης για τις χαμηλότερες εκπομπές μεταξύ μεγάλων αεροπορικών εταιρειών το 2024
Παγκόσμια τουριστική έκρηξη-Γιατί τα ταξίδια γίνονται η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη
Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Ευρωπαίοι τουρίστες-Τέταρτη σε προτιμήσεις η Ελλάδα
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς