Powered by

Εθνική μονάδα για την εφαρμογή των κυρώσεων το 2024-Η δέσμευση της Κύπρου για τον τραπεζικό τομέα

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος είναι δεσμευμένη για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα και την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, σύμφωνα με την οποία Ρώσοι ολιγάρχες έχουν μεταφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στην Κύπρο παρά τις κυρώσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε πως «εξετάζουμε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες, η δική μας πολιτική είναι μηδενική ανοχή».

Εν συνεχεία, είπε ότι οι κυπριακές τράπεζες έχουν μειώσει στο ελάχιστο την έκθεση προς δικαιοδοσίες υψηλού κινδύνου, επισημαίνοντας ότι σήμερα οι ρωσικές καταθέσεις αντιπροσωπεύουν μόνο το 2-3%, «ένα ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι πριν από μερικά χρόνια».

Για την εφαρμογή των κυρώσεων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισήμανε πως η Κύπρος εργάζεται στενά με την Ε.Ε., τις αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2024 θα συστήσει μια εθνική μονάδα για την εφαρμογή των κυρώσεων, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Είδε ξανά τις συντεχνίες για την ΑΤΑ ο Γιάννης Παναγιώτου-Εξαντλεί κάθε περιθώριο για κοινά αποδεκτή λύση
Με ζημιές έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία άνοδος
Στρατηγικές επιλογές Ε.Ε. για κλίμα στο Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος με συμμετοχή Μαρίας Παναγιώτου (βίντεο)
Πάνω ο μέσος όρος απασχόλησης στην Κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο-Αύξηση στους εργοδοτούμενους ορισμένου χρόνου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Κ. Ιωάννου: Αποφασιστικό βήμα για ορθολογική διαχείριση τ/κ περιουσιών η ψήφιση κανονισμών
Βλέπει τις συντεχνίες μετά το τελεσίγραφο για την ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Πότε λήγει το χρονοδιάγραμμα για κατάληξη