Μ. Καπιρής & Ν. Πηλείδου: 45 χρόνια CIM Cyprus Business School(vid)

Με αφορμή την 45η επέτειο του Cyprus Institute of Marketing-The Cyprus Business School (CIM), ο Πρόεδρος του Advisory Board, Μάριος Καπιρής και η Αντιπρόεδρος του Advisory Board, Νατάσα Πηλείδου, μιλούν στην κάμερα του InBusiness TV για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε το CIM στην Κύπρο και δη στον τομέα της εκπαίδευσης τα τελευταία 45 χρόνια.

Παράλληλα, εκφράζουν την αισιοδοξία τους, αναφερόμενοι σε μελλοντικές εξελίξεις και προοπτικές της ακαδημαϊκής αριστείας που προσφέρει το Business School.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπιρής μας εξηγεί πώς έχει εξελιχθεί η δομή του πανεπιστημίου κατά την πορεία αυτών των 45 χρόνων και τα προγράμματα των σπουδών που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων.

Ενδεικτικά, τα πτυχία σήμερα, αφορούν τους παρακάτω τομείς: Marketing, Accounting and Finance, Business, HR, Law, Shipping και το Hospitality Management.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα κύρια ορόσημα και τα επιτεύγματα που έχει σημειώσει το CIM Cyprus Business School κατά την πολυετή του πορεία, όπως η μεταφορά του Business School στη Λεμεσό, ώστε να καλυφθεί και η αγορά της Λεμεσού εκτός από αυτήν της Λευκωσίας.

Μας μίλησε επίσης, για τη συνεργασία του CIM με το πανεπιστήμιο του Cambridge και για τα εξειδικευμένα επαγγελματικά προγράμματα που προσφέρονται για τα στελέχη των επιχειρήσεων.

Άξιος αναφοράς, ο θεσμός των Honorary Fellows, σημαντικών δηλαδή προσώπων, τα οποία έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη και στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στην Κύπρο, και τα οποία αναδεικνύονται ετησίως από το CIM.

Για τις δυνατότητες υποστήριξης των φοιτητών, αναφέρθηκε στη συνέχεια, η αντιπρόεδρος του CIM, Νατάσα Πηλείδου.

Τα εργαλεία που προσφέρονται στους φοιτητές, εξηγεί, αφενός τους δίνουν την ευκαιρία να αφομοιώσουν καλύτερα τη γνώση, αφετέρου, τους δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στις συνθήκες εργασίας.

Επιπλέον, μας μίλησε για τους στρατηγικούς συνεργάτες του CIM, που προσφέρουν υποτροφίες και παρέχουν αρκετές δυνατότητες εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να εμπλουτίζεται το ακαδημαϊκό περιεχόμενο των προγραμμάτων.

Αξιοσημείωτη είναι και η συνεργασία με το πανεπιστήμιο West London University, αναφέρει η κ. Πηλείδου, αφού οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του για τα προγράμματα για τα οποία συνεργάζονται τα δύο πανεπιστήμια.
Σημειώνεται πως για πρώτη φορά στην Κύπρο, πραγματοποιείται φέτος τον Δεκέμβρη ένα πρόγραμμα μικρής διάρκειας που σχετίζεται με τις ηγετικές δεξιότητες στο χώρο εργασίας.

Δείτε πιο κάτω τα όσα ανέφεραν στην κάμερα του InBusiness TV:


Δειτε Επισης

Στο μεγάλο δίκτυο του Propeller Club ΗΠΑ και επίσημα η Κύπρος-Στόχος η ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας
Ιάκωβος Γαλανός: Αναγκαία τα ESG στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη
Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου-Ένωση Πλοιοκτητών
Η αποτίμηση των πολιτών για το ΓεΣΥ πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ
Γιώργος Παμπορίδης: Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο
Robert Yates: Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για επιτυχημένα εθνικά συστήματα υγείας
Δρ. Χρ. Πέτρου: Το ΓεΣΥ σήμερα και οι μεγάλες προκλήσεις-Eναρκτήρια ομιλία στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Μιχάλης Δαμιανός: Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις αναβαθμίζουν τον τομέα της υγείας
Ο Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου τιμά τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Κοιλιοκάκη