Οι ξένοι ευρωβουλευτές που ζητούν κυρώσεις στην Κύπρο και η... αναιμική στάση των δικών μας

Είναι πραγματικά αρνητικά εντυπωσιακός και συνάμα εκνευριστικός ο τρόπος με τον οποίον κάποιοι πολιτικοί κύκλοι στο εξωτερικό, ανάμεσά τους και ευρωβουλευτές, σπεύδουν να στήσουν στον τοίχο την Κύπρο, ζητώντας μέχρι και την επιβολή κυρώσεων στην χωρά μας από την Ε.Ε. επειδή τάχα δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Αυτό ζήτησαν κάποιοι εκ των ευρωβουλευτών κατά την χθεσινή συζήτηση του περιβόητου Cyprus Confidential στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ένα κρεσέντο στοχοποίησης του νησιού μας και εξυπηρέτησης των πολιτικών σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν.

Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι η στάση των δικών μας, Κύπριων ευρωβουλευτών, από τους οποίους κανένας ή καλύτερα σχεδόν κανένας δεν βρέθηκε να τους υποδείξει πως η Κύπρος όχι απλώς εφαρμόζει από την πρώτη στιγμή τις κυρώσεις, αλλά και ότι πληρώνει ως οικονομία πολύ βαρύ τίμημα λόγω των κυρώσεων που-σωστά βεβαίως-τις εφαρμόζει.

Αλλά και να τους υποδείξει επίσης πως για τα όσα καταγγέλλεται μέσω του Cyprus Confidential η Κύπρος, δεν είναι τίποτα περισσότερο από υποθέσεις ξεπερασμένες από τον χρόνο, με πολλά από τα δημοσιεύματα να μην την αφορούν και για τις οποίες πουθενά δεν υπάρχει και δεν τεκμηριώνεται παράκαμψη των κυρώσεων από την χώρα μας.

Για να είμαστε δίκαιοι, μια κάποια κάπως πιο δυναμική απάντηση δόθηκε από τους ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ, Λουκά Φουρλά και Ελένη Σταύρου, ωστόσο, ακόμη και έτσι αυτό που μένει στο σύνολό της είναι μια παθητική/αμυντική στάση από την ομάδα των Κύπριων ευρωβουλευτών, που για εμάς ουδόλως δικαιολογείται.

Πόσο μάλιστα από την στιγμή που κάποιοι από αυτούς υιοθέτησαν ενώπιον των ευρωπαίων συναδέλφων τους πλήρως τις δήθεν αποκαλύψεις των... τίμιων, όπως τους χαρακτήρισαν, δημοσιογράφων!!!

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη