Η ΕΤΑΠ Πάφου σε πρόγραμμα της Κομισιόν για διαχείριση κρίσεων

Η ΕΤΑΠ Πάφου συμμετέχει σε νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση κρίσεων και τη διακυβέρνηση στον τουρισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ  Πάφου μόλις πρόσφατα μετά από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει επιλεγεί σε ομάδα 50 προορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμετοχή στο συγκεκριμένο έργο.

Μέσα από την διαδικασία έχει επιλεγεί ο προορισμός Πάφος και στην ομάδα των 50 συμμετεχόντων προορισμών, την ΕΤΑΠ θα εκπροσωπεί ο Νάσος Χατζηγεωργίου-Εκτελεστικός Διευθυντής.

Οι προορισμοί με την εμπλοκή τους στο έργο, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από σειρά συναντήσεων με εξιδεικευμένους εμπειρογνώμονες στον τομέα να ξεκινήσουν ένα εξατομικευμένο ταξίδι για να βελτιώσουν τον τρόπο διαχείρισης κρίσεων αλλά και τις πρακτικές διακυβέρνησης του προορισμού.

Η ΕΤΑΠ αναμένεται μέσα από την πρωτοβουλία αυτή να βελτιώσει την κατανόηση της κατάστασης του τουριστικού πλαισίου και των δυνατοτήτων που υπάρχουν σχετικά με το θέμα, να βελτιώσει τον εντοπισμό των κινδύνων και των επιπτώσεων που προκαλούνται από κρίσεις στον τουρισμό. Επίσης αναμένεται να εμβαθύνει την κατανόησή της σχετικά με τους μηχανισμούς και τις πηγές δεδομένων για τη διαχείριση γεγονότων κρίσεων και να βελτιώσει τις δομές και διαδικασίες διακυβέρνησης που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Το τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος αναμένεται να είναι ένα προσαρμοσμένο Σχέδιο Δράσης που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ετοιμότητας, ανταπόκρισης και ανάκαμψης για μελλοντικές κρίσεις και την βελτίωση της διακυβέρνησης και της ανθεκτικότητας εντός του προορισμού και της ένωσης, αναφέρεται.

Οι επιλεγμένοι προορισμοί μέσα από την διαδικασία του έργου «Διαχείριση κρίσεων και διακυβέρνηση στον τουρισμό» στοχεύει στη βελτίωση της διακυβέρνησης του τουριστικού οικοσυστήματος της ΕΕ, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό και καλύτερα προετοιμασμένο για τη διαχείριση και τον μετριασμό των κρίσεων, προστίθεται.

Η πρώτη γνωριμία των 50 Ευρωπαϊκών προορισμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 29 Νοεμβρίου 2023, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

«Καθόλου άσχημο για τον τουρισμό το φετινό πρώτο τρίμηνο, αλλά... μουδιασμένος ο Απρίλιος»
Wizz Air: Βράβευση για την επένδυσή της στη νέα τεχνολογία βιοαναλώσιμων καυσίμων Firefly
Άνοδος στις υπηρεσίες παροχής καταλύματος, μείωση στις επαγγελματικές δραστηριότητες
Ετήσια αύξηση σχεδόν 30% στα έσοδα από τον τουρισμό τον περασμένο Δεκέμβρη
Χρίστος Τσάνος: Η πορεία της Tsanos Group, η τουριστική ανάπτυξη στα ορεινά και οι επενδύσεις στις Πλάτρες
€90 εκατ. στα ταμεία του κράτους από το καζίνο... Επανέρχονται οι Ισραηλινοί τις τελευταίες βδομάδες
16 Executive Suites: Νέο concept φιλοξενίας στη Λευκωσία
Celestyal: Προσφορά που ισχύει μόνο για μία ημέρα για κρουαζιέρες με €29 ανά διανυκτέρευση
Δύο κορυφαία ξενοδοχεία της Louis Hotels ανάμεσα στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Tο Cyprus Hotel Summit & Exhibition αγκάλιασε τη νέα κανονικότητα και κέρδισε τις εντυπώσεις(pics)