Powered by

Η ΕΤΑΠ Πάφου σε πρόγραμμα της Κομισιόν για διαχείριση κρίσεων

Η ΕΤΑΠ Πάφου συμμετέχει σε νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση κρίσεων και τη διακυβέρνηση στον τουρισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ  Πάφου μόλις πρόσφατα μετά από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει επιλεγεί σε ομάδα 50 προορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμετοχή στο συγκεκριμένο έργο.

Μέσα από την διαδικασία έχει επιλεγεί ο προορισμός Πάφος και στην ομάδα των 50 συμμετεχόντων προορισμών, την ΕΤΑΠ θα εκπροσωπεί ο Νάσος Χατζηγεωργίου-Εκτελεστικός Διευθυντής.

Οι προορισμοί με την εμπλοκή τους στο έργο, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από σειρά συναντήσεων με εξιδεικευμένους εμπειρογνώμονες στον τομέα να ξεκινήσουν ένα εξατομικευμένο ταξίδι για να βελτιώσουν τον τρόπο διαχείρισης κρίσεων αλλά και τις πρακτικές διακυβέρνησης του προορισμού.

Η ΕΤΑΠ αναμένεται μέσα από την πρωτοβουλία αυτή να βελτιώσει την κατανόηση της κατάστασης του τουριστικού πλαισίου και των δυνατοτήτων που υπάρχουν σχετικά με το θέμα, να βελτιώσει τον εντοπισμό των κινδύνων και των επιπτώσεων που προκαλούνται από κρίσεις στον τουρισμό. Επίσης αναμένεται να εμβαθύνει την κατανόησή της σχετικά με τους μηχανισμούς και τις πηγές δεδομένων για τη διαχείριση γεγονότων κρίσεων και να βελτιώσει τις δομές και διαδικασίες διακυβέρνησης που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Το τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος αναμένεται να είναι ένα προσαρμοσμένο Σχέδιο Δράσης που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ετοιμότητας, ανταπόκρισης και ανάκαμψης για μελλοντικές κρίσεις και την βελτίωση της διακυβέρνησης και της ανθεκτικότητας εντός του προορισμού και της ένωσης, αναφέρεται.

Οι επιλεγμένοι προορισμοί μέσα από την διαδικασία του έργου «Διαχείριση κρίσεων και διακυβέρνηση στον τουρισμό» στοχεύει στη βελτίωση της διακυβέρνησης του τουριστικού οικοσυστήματος της ΕΕ, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό και καλύτερα προετοιμασμένο για τη διαχείριση και τον μετριασμό των κρίσεων, προστίθεται.

Η πρώτη γνωριμία των 50 Ευρωπαϊκών προορισμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 29 Νοεμβρίου 2023, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)