Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ

Στη σημερινή, 130η Συνεδρία του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, το Συμβούλιο αποφάσισε να απονείμει το πρώτο βραβείο του Οργανισμού για την ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ / First IMO GENDER EQUALITY AWARD, στην υποψήφια της Κύπρου, Δέσποινα Θεοδοσίου.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, βρισκόμενη στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στην 33η Συνέλευση του ΔΝΟ, συγχαίρει την Δέσποινα Θεοδοσίου για τη βράβευση, για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά της και για την ακλόνητη δέσμευσή της για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της ναυτιλίας, τα οποία έχουν πραγματικά θέσει ένα σημείο αναφοράς για την αριστεία στον τομέα μας.

Η υποψηφιότητα της κας. Θεοδοσίου, είχε υποβληθεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Η κα. Δέσποινα Θεοδοσίου, ενσαρκώνει την ουσία αυτού του βραβείου, αφού μέσα από το έργο και τις δράσεις της, συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα.

Είναι η πρώτη απονομή του Βραβείου Ισότητας των Φύλων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, αφού ως θεσμός, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο, κατά την 128η συνεδρία του, και είμαστε περήφανοι που η Κύπρος, με την υποψηφιότητα της κας Θεοδοσίου, είναι η πρώτη χώρα που βραβεύεται στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού.

Σκοπός του Βραβείου, είναι η αναγνώριση των ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, τα οποία, συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών στον τομέα της ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Δρ. Ανδρέας Πίττας
Νέος πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB ο Πάνος Προδρομίτης
Ξενοδοχείο Ρόδον: Απεβίωσε ο μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Ο Κύπριος Ανδρέας Σιάμισιης, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων της Ελλάδας
Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Έφυγε από την ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος
Η Άνθια Παπαγεωργίου νέα γραμματέας/διευθύντρια του ΕΒΕ Λεμεσού
Ο Αλέξανδρος Αγρότης επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου