Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ

Στη σημερινή, 130η Συνεδρία του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, το Συμβούλιο αποφάσισε να απονείμει το πρώτο βραβείο του Οργανισμού για την ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ / First IMO GENDER EQUALITY AWARD, στην υποψήφια της Κύπρου, Δέσποινα Θεοδοσίου.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, βρισκόμενη στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στην 33η Συνέλευση του ΔΝΟ, συγχαίρει την Δέσποινα Θεοδοσίου για τη βράβευση, για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά της και για την ακλόνητη δέσμευσή της για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της ναυτιλίας, τα οποία έχουν πραγματικά θέσει ένα σημείο αναφοράς για την αριστεία στον τομέα μας.

Η υποψηφιότητα της κας. Θεοδοσίου, είχε υποβληθεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Η κα. Δέσποινα Θεοδοσίου, ενσαρκώνει την ουσία αυτού του βραβείου, αφού μέσα από το έργο και τις δράσεις της, συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα.

Είναι η πρώτη απονομή του Βραβείου Ισότητας των Φύλων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, αφού ως θεσμός, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο, κατά την 128η συνεδρία του, και είμαστε περήφανοι που η Κύπρος, με την υποψηφιότητα της κας Θεοδοσίου, είναι η πρώτη χώρα που βραβεύεται στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού.

Σκοπός του Βραβείου, είναι η αναγνώριση των ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, τα οποία, συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών στον τομέα της ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Δύο νέοι συνέταιροι στην ΕΥ Κύπρου
HUMED: Το success story δύο φοιτητών που αλλάζει τα δεδομένα στην οδοντιατρική
Η Έλενα Κ. Τσολάκη ανάμεσα στις 100 κορυφαίες γυναίκες στην αρχιτεκτονική παγκοσμίως
Ο Κώστας Γαλαταριώτης πρόεδρος του ΤΕΠΑΚ
Ο Θ. Καζάκος πρώτος Εγκεκριμένος Λομπίστας στο Μητρώο Λομπιστών της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς
Συνεχίζει ως «Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως για τη Ναυτιλία» του ΔΝΟ ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης
Η Άννα Χαραλάμπους αναλαμβάνει General Manager στην Bold Marketing
Λία Ριρή: Στον Invest Cyprus με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού
Super μουσική από Super καλλιτέχνες
Πενθεί ο επιχειρηματικός κόσμος… Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Λευκαρίτης