Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ

Στη σημερινή, 130η Συνεδρία του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, το Συμβούλιο αποφάσισε να απονείμει το πρώτο βραβείο του Οργανισμού για την ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ / First IMO GENDER EQUALITY AWARD, στην υποψήφια της Κύπρου, Δέσποινα Θεοδοσίου.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, βρισκόμενη στο Λονδίνο, όπου θα συμμετάσχει στην 33η Συνέλευση του ΔΝΟ, συγχαίρει την Δέσποινα Θεοδοσίου για τη βράβευση, για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά της και για την ακλόνητη δέσμευσή της για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της ναυτιλίας, τα οποία έχουν πραγματικά θέσει ένα σημείο αναφοράς για την αριστεία στον τομέα μας.

Η υποψηφιότητα της κας. Θεοδοσίου, είχε υποβληθεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας. Η κα. Δέσποινα Θεοδοσίου, ενσαρκώνει την ουσία αυτού του βραβείου, αφού μέσα από το έργο και τις δράσεις της, συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα.

Είναι η πρώτη απονομή του Βραβείου Ισότητας των Φύλων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, αφού ως θεσμός, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο, κατά την 128η συνεδρία του, και είμαστε περήφανοι που η Κύπρος, με την υποψηφιότητα της κας Θεοδοσίου, είναι η πρώτη χώρα που βραβεύεται στα πλαίσια του συγκεκριμένου θεσμού.

Σκοπός του Βραβείου, είναι η αναγνώριση των ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, τα οποία, συμβάλουν σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών στον τομέα της ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα