Η Huawei αλλάζει την Εύρωπη-To ΙΝ Business στο Huawei Connect 2023 (pics)

Στο Paris Expo Porte de Versailles, το οποίο φιλοξένησε φέτος το Huawei Connect 2023, με κεντρικό θέμα την επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης στην Ευρώπη έδωσε τον παρόν του το IN Business.

Οι χιλιάδες επισκέπτες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματικοί ηγέτες και επαγγελματίες του κλάδου που επισκέφθηκαν την έκθεση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αντιλήψεις και στρατηγικές της Huawei, να περιηγηθούν στην έκθεση των 3.000 τ.μ. και να δουν πώς οι ψηφιακές καινοτομίες και εφαρμογές των πελατών και εταίρων της Huawei διαμορφώνουν διάφορους κλάδους.

A glance into the future

H περιδιάβαση στους διαδρόμους του expo, ήταν σαν να κοιτάς από ένα παράθυρο το μέλλον. Βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τεχνολογίες και λύσεις που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Ανάμεσα σε αυτές, η λύση του cloudpick AI Store. Των αυτόματων καταστημάτων χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη. Μια τεχνολογία που ήδη βρίσκεται σε 27 χώρες με περισσότερα από 500 καταστήματα παγκοσμίως.

Λύσεις που προωθούν το intelligent transportation, την δημιουργία ενός digital health community με έξυπνα νοσοκομεία ή υπηρεσίες όπως το Pangu weather, ένα πρωτοποριακό σύστημα πρόβλεψης καιρικών φαινομένων τεχνητής νοημοσύνης που ξεπερνά τα άλλα συστήματα σε κόστος, ταχύτητα και επιτυχία.

20231115_113907

20231115_120812

20231115_123444

Mε μια πρώτη συζήτηση με τους εκθέτες, ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι η έξυπνη τεχνολογία ήρθε για να μείνει, αλλά και πώς η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να διαδραματίσει ολοένα και πιο καίριο ρόλο σε διάφορες πτυχές της ζωής μας. Από εξατομικευμένους εικονικούς βοηθούς ως προηγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, το ΑΙ αναμένεται να επανασχεδιάσει βιομηχανίες όπως η υγεία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η εκπαίδευση.

20231115_120307

20231115_120828

Ότι η έξυπνη τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο σημείωσε και ο Jim Lu, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Ευρώπης της Huawei. Εστίασε δε, σε τέσσερις πυλώνες, τους οποίους έκρινε ως εξαιρετικής σημασίας για την καλύτερη υποστήριξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της Ευρώπης: τη συνδεσιμότητα όλων, το smart cloud, το managing watts with bits για την καθαρή ενέργεια και την ανοιχτή συνεργασία.

Στο επίκεντρο η Ευρώπη

Το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης ήταν σαφές: Η Ευρώπη αποτελεί μια εξελίξιμη αγορά με πολλές ευκαιρίες. Η Huawei πιστεύει ακράδαντα ότι η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση αποτελούν δύο μείζονες τάσεις που οδηγούν τη βιώσιμη ανάπτυξη των βιομηχανιών στην Ευρώπη.

Ο κινεζικός κολοσσός δηλώνει έτοιμος να συμβάλει με τις τεχνολογίες και τα μέσα που διαθέτει για να διευκολύνει την υιοθέτηση και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια πιο πράσινη και ψηφιακά ισχυρότερη Ευρώπη. Οι δράσεις της Huawei προς αυτή την κατεύθυνση μιλούν πάντως από μόνες τους.

Ο Ken Hu, Πρόεδρος της Huawei, έδωσε στην εναρκτήρια ομιλία του παραδείγματα καινοτομιών της εταιρείας, όπως αυτού με τις πλωτές ηλιακές φάρμες στην Ισπανία. Αυτές, παρέχουν, καθαρή ενέργεια σε χιλιάδες σπίτια και είναι μια από τις πολλές δράσεις της εταιρείας που αφορούν το sustainability και το green technology space.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, η Huawei έχει βοηθήσει στην παραγωγή 228 δισ. κιλοβατώρων πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 102 εκατομμύρια τόνους, ενώ έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

IMG-8fe06116196c187a08f0ba670b349eea-V

«Προσπαθούμε με τις δραστηριότητες μας, να συμβάλουμε στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ευρώπη και να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε συνδεσιμότητα και ψηφιακές λύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Kenneth Fredriksen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Huawei Europe.

Η Huawei βρίσκεται επίσης στην πρώτη γραμμή των προηγμένων τεχνολογιών, όπως το 5G και το 5.5G, για να τροφοδοτήσει την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας. Σύμφωνα με τον Chaobin Yang, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρο των προϊόντων και λύσεων ICT της Huawei, η εταιρεία δεσμεύεται να αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις ΙCT για την εποχή 5.5G.

O κ. Yang παρουσίασε επίσης τα καινοτόμα προϊόντα και τις λύσεις ICT της Huawei για την τροφοδοσία της ψηφιοποίησης της βιομηχανίας για την Ευρώπη, όπως την κορυφαία στον κλάδο έξυπνη λύση 10GE IP+POL για πανεπιστημιουπόλεις, το HUAWEI eKit και τα προσανατολισμένα στο μέλλον DCs.

20231115_113846

Κέντρο καινοτομίας στο Παρίσι

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Huawei ανακοίνωσε το άνοιγμα του κέντρου καινοτομίας στο Παρίσι, το οποίο θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Huawei και των συνεργατών της. Ο Kenneth Fredriksen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Huawei Europe, δήλωσε: «Πριν από τριάντα χρόνια, η Huawei ήταν επίσης μια μικρή εταιρεία. Σήμερα, είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι η Huawei θα εγκαινιάσει το Κέντρο Καινοτομίας στο Παρίσι.

Είτε είστε ένας καθιερωμένος οργανισμός είτε μια μικρομεσαία επιχείρηση, αυτή είναι μια πλατφόρμα για να βοηθήσουμε όλους τους συνεργάτες μας να ευδοκιμήσουν». Η Huawei θα επενδύει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο κέντρο καινοτομίας του Παρισιού και θα ανοίξει την πλατφόρμα της με περισσότερα από 80 βιομηχανικά σενάρια σε συνεργάτες.

Το κέντρο όχι μόνο θα ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και την κοινή καινοτομία, αλλά θα παρέχει επίσης επαγγελματικούς πόρους για ενσωμάτωση, επαλήθευση και υποστήριξη για τη μετάβαση στην αγορά.

huawei-paris-innovation-center-europe-green-technology

Ιn Europe, For Europe

Η Jaqueline Shi, πρόεδρος του Huawei Cloud Global Marketing and Sales Service, δήλωσε από πλευράς της ότι "Ο χρόνος είναι ώριμος για την επιτάχυνση του ευφυούς μετασχηματισμού”. “Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μετασχηματισμού τους.

Προσπαθούμε να πυροδοτήσουμε την καινοτομία, να οικοδομήσουμε ισχυρή τοπική υποστήριξη και να δώσουμε τη δυνατότητα στο τοπικό οικοσύστημα να πραγματοποιήσει το "In Europe, For Europe", ώστε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία και να οικοδομήσουμε μαζί ένα λαμπρότερο μέλλον". Η Huawei Cloud συνεχίζει να καινοτομεί στο cloud native, στις βάσεις δεδομένων και στο AI και έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις, όπως η κατανεμημένη βάση δεδομένων cloud επόμενης γενιάς Gauss DB.

Στην Ευρώπη, η Huawei Cloud παρέχει αξιόπιστες και σταθερές υπηρεσίες cloud που διασφαλίζονται από τη συμμόρφωση με την ασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τις ντετερμινιστικές λειτουργίες.

Jaqueline Shi, President of Huawei Cloud Global Marketing and Sales Service

Καθώς η Huawei συνεχίζει την πρωτοποριακή της πορεία στον χώρο της τεχνολογίας, η δέσμευσή της προς την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στην Ευρώπη παραμένει ένα αναπόσπαστο κομμάτι των προσπαθειών της.

Οι πυλώνες της στρατηγικής της, που περιλαμβάνουν τη συνδεσιμότητα, το smart cloud, τη διαχείριση της ενέργειας και την ανοιχτή συνεργασία, αντικατοπτρίζουν τη βαθιά κατανόηση της εταιρείας για τις ανάγκες της αγοράς και τη δυνατότητά της να προσφέρει μια πράσινη και ψηφιακή μετάβαση "In Europe… for Europe".

Δειτε Επισης

Η Huawei παρουσιάζει το Advance Intelligence
Η IBM υλοποιεί Πλατφόρμα Διαχείρισης Δεδομένων στην ELPEDISON
ΙδΕΚ και startups ανέδειξαν την πρόοδο της Κύπρου σε κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στη Βαρκελώνη
Νικόδημος Δαμιανού: Ψηφιακά εργαλεία εντός της χρονιάς-Έρχεται ο ψηφιακός πολίτης
ΚΕΠΑ: Δωρεάν προγράμματα σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων
Νικόδημος Δαμιανού: Μέτρα και κίνητρα για την ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης
IBM: Η έκθεση 2024 X-Force Threat Intelligence Index και ποια τα σημαντικότερα ευρήματα
H PCE HI-TECH SOLUTIONS επενδύει στο Soft1 Cloud ERP Series 6
Δίκτυα 5G: Η μέση εμπειρία στο Λονδίνο είναι χειρότερη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις
Pascal Education: Δημιούργησε ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης για εκπαίδευση