Powered by

Συγκάλεσε σύσκεψη για την πορεία της οικονομίας ο Κεραυνός-Ποιοι προσκλήθηκαν να παραστούν

Η πορεία της οικονομίας και οι εξωγενείς κίνδυνοι λόγω του πολέμου, θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, σύσκεψη της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής (ΣΟΕ), που έχει συγκαλέσει για αύριο Πέμπτη, ώρα 10 π.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, στη συνεδρία προσκλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Κεντρική Τράπεζα, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

Τη συνεδρία θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται της πορείας της οικονομίας και οι εξωγενείς κίνδυνοι, που απορρέουν από τον συνεχιζόμενο πόλεμο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, στην άσκηση αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής αλλά και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων σε σημαντικούς τομείς, που αναμένεται να συνεισφέρουν τόσο στην βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας.

Επίσης θα ανταλλαγούν απόψεις για τον φορολογικό μετασχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος φορολογίας, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο, δικαιότερο και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κράτους.

Δειτε Επισης

Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Ν. Χριστοδουλίδης: Προσπάθεια διεύρυνσης του επιδόματος τέκνου, έρχεται τρίτη δέσμη μέτρων για το δημογραφικό
Λαϊκή αγορά στο περιβόλι του Προεδρικού με πρωτοβουλία Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη-Το ευρύτερο σχέδιο αειφορίας
Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Άστραψε και βρόντηξε για το ΤΚΑ ο Κεραυνός-«Κάποιοι ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τους οίκους αξιολόγησης»
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.