Τέλος στη διαμάχη ελληνικής εταιρείας - Κύπριων παραγωγών για το «HALLOUMAKI»

Τέλος έλαβε δικαστική διαμάχη μεταξύ της ελληνικής εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ και ομάδας Κύπριων παραγωγών και μεταποιητών πρόβειου και αιγινού γάλακτος, μετά την απόφαση της εταιρείας, σε συμφωνία με τους παραγωγούς, να αποσύρει το αίτημα καταχώρησης του λογότυπου «HALLOUMAKI», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Η διάταξη του ΓΔΕΕ αφορά την υπόθεση «Group of processors and producers of sheepmilk and goatmilk κατά Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) – KΟΛΙΟΣ ΑΕ Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος (HALLOUMAKI)» (Τ-481/22).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, η Κολιός ΑΕ Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος κατέθεσε στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) αίτηση καταχώρισης σήματος της ΕΕ για το λογότυπο “HALLOUMAKI”, για προϊόντα που εμπίπτουν στη κλάση προϊόντων 43 και αντιστοιχούν στην περιγραφή «Υπηρεσίες αντιπροσώπων επιχειρήσεων».

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, ομάδα παραγωγών και μεταποιητών πρόβειου και αιγινού γάλακτος (αναφέρεται στην υπόθεση ως «Group of processors and producers of sheepmilk and goatmilk») με έδρα τη Λευκωσία, άσκησε ανακοπή κατά της αίτησης καταχώρισης, με βάση την προηγούμενη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) «Χαλλούμι/Halloumi/Hellim» που καταχωρήθηκε το 2021 για τυριά που παράγονται στην Κύπρο σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή.

Το EUIPO απέρριψε την ανακοπή του Group με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχε κίνδυνος το σήμα να σχετίζεται ή να παραπέμπει στην ΠΟΠ.

Η ομάδα παραγωγών και μεταποιητών άσκησε προσφυγή ενώπιον του ΓΔΕΕ στις 2 Αυγούστου 2022, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του EUIPO.

Στις 26 Οκτωβρίου 2023, το ΓΔΕΕ έκρινε ότι δεν χρειάζεται πλέον να εκδικαστεί η παρούσα προσφυγή, καθώς κατέστη άνευ αντικειμένου, διότι η Κολιός ΑΕ απέσυρε την αίτησή της για καταχώριση του επίμαχου σήματος.

To EUIPO δήλωσε ότι δεν υπήρχε πλέον ανάγκη προς εκδίκαση. Το Group συμφώνησε και ενημέρωσε το Δικαστήριο περί συμφωνίας του με την Κολιός ΑΕ, κατά την οποία η τελευταία είχε αποσύρει την αίτησή της για καταχώριση του επίδικου σήματος.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Μάριος Ταννούσης: Πολύ σημαντικό και θετικό βήμα ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ-Το όφελος για την Κύπρο
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση