Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Διστακτικότητα στη Wall λίγο πριν τα πρακτικά της Fed

Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής μετά τα ισχυρά κέρδη των προηγούμενων ημερών και ενόψει των πρακτικών της Federal Reserve και των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Nvidia.

Ο δείκτης S&P 500 με κέρδη στις 14 από τις τελευταίες 16 συνεδριάσεις κατάφερε τη Δευτέρα να βγει από την περιοχή διόρθωσης που είχε διολισθήσει τον Οκτώβριο, διαμορφώνοντας παράλληλα τα συνολικά του κέρδη για το Νοέμβριο στο 8,4%.

Το ράλι πυροδότησαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την εξέλιξη του πληθωρισμού, τα οποία έχουν διαμορφώσει κλίμα αισιοδοξίας ότι η Federal Reserve δεν χρειάζεται πλέον να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της, αλλά αντίθετα θα μπορεί από το επόμενο έτος να δρομολογήσει τη χαλάρωση της πολιτικής της.

Οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία σήμερα να εξετάσουν το σκεπτικό των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας καθώς θα δημοσιευτούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής στην οποία η τράπεζα κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια της.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα και τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia τα οποία θα δουν το φως της δημοσιότητας μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού έχουν καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι 245% από την αρχή του έτους στο κύμα ενθουσιασμού που έχει δημιουργήσει η νέα γενιά τσιπ για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 73,28 μονάδες ή -0,18% στις 35.091,41 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 11,25 μονάδες ή -0,25% στις 4.535,76 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 72,30 μονάδες ή -0,51% στις 14.211,88 μονάδες.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Μειώθηκε στο 3,7% η ανεργία, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή
Κρίση προϋπολογισμού στη Γερμανία- Αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών ο Όλαφ Σολτς
Πρώτες σε αγορές χρυσού τον Οκτώβριο οι Κεντρικές Τράπεζες Κίνας, Τουρκίας, Πολωνίας
Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023