Διστακτικότητα στη Wall λίγο πριν τα πρακτικά της Fed

Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής μετά τα ισχυρά κέρδη των προηγούμενων ημερών και ενόψει των πρακτικών της Federal Reserve και των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Nvidia.

Ο δείκτης S&P 500 με κέρδη στις 14 από τις τελευταίες 16 συνεδριάσεις κατάφερε τη Δευτέρα να βγει από την περιοχή διόρθωσης που είχε διολισθήσει τον Οκτώβριο, διαμορφώνοντας παράλληλα τα συνολικά του κέρδη για το Νοέμβριο στο 8,4%.

Το ράλι πυροδότησαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την εξέλιξη του πληθωρισμού, τα οποία έχουν διαμορφώσει κλίμα αισιοδοξίας ότι η Federal Reserve δεν χρειάζεται πλέον να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της, αλλά αντίθετα θα μπορεί από το επόμενο έτος να δρομολογήσει τη χαλάρωση της πολιτικής της.

Οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία σήμερα να εξετάσουν το σκεπτικό των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας καθώς θα δημοσιευτούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής στην οποία η τράπεζα κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια της.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα και τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia τα οποία θα δουν το φως της δημοσιότητας μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού έχουν καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι 245% από την αρχή του έτους στο κύμα ενθουσιασμού που έχει δημιουργήσει η νέα γενιά τσιπ για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 73,28 μονάδες ή -0,18% στις 35.091,41 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 11,25 μονάδες ή -0,25% στις 4.535,76 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 72,30 μονάδες ή -0,51% στις 14.211,88 μονάδες.

Δειτε Επισης

Κίνα: Δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο
ΔΝΤ: Διατηρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,2% της παγκόσμιας οικονομίας το 2024
Τζεντιλόνι: Σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία στην Ευρωζώνη
Πώς μπορεί να επηρεάσει τις αγορές η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ-Οι εκτιμήσεις Citi και UBS
Ευρωζώνη: Φρένο στις αυξήσεις μισθών «βλέπουν» οι επιχειρήσεις
Eπέστρεψε πάνω από τις $60.000 το bitcoin
Χαμηλότερη των προσδοκιών η ανάπτυξη της Κίνας-Περιορίστηκε στο 4,7% το δεύτερο τρίμηνο
Νέο καμπανάκι για τη Γερμανία-Ρεκόρ δεκαετίας στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων
UBS: Αισιόδοξες για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά ανησυχούν για την πολιτική oι κεντρικές τράπεζες
Με δημοσιονομικές περικοπές ξεκινά η εφαρμογή του νέου συμφώνου Σταθερότητας