Ο CEO της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου σ’ ένα αλλιώτικο debate με μαθητές λυκείων

Μια αλλιώτικη συνάντηση είχε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου. Σε ένα όμορφο κλίμα ενθουσιασμού και θετικής διάθεσης, ο κ. Νικολάου βρέθηκε τετ-α-τετ με μαθητές και μαθήτριες λυκείων και απάντησε στα καίρια ερωτήματά τους για την αύξηση των επιτοκίων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα ψηφιακά προϊόντα, την «πράσινη» οικονομία, τις στρατηγικές ESG και πολλά άλλα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια, υπέβαλαν πολλές καυστικές και επί της ουσίας ερωτήσεις, και δέχθηκαν με ενδιαφέρον και προσήλωση τις απαντήσεις του CEO της Τράπεζας Κύπρου.

Μάλιστα, ο Πανίκος Νικολάου εντυπωσιάστηκε με το περιεχόμενο των ερωτήσεων και την ωριμότητα των παιδιών και τους συμβούλεψε σε διάφορες στιγμές της συζήτησης όπως «να απλώνουν το χέρι τους εκεί που φθάνει», τολμώντας να παραδεχθεί τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στο τραπεζικό τομέα.

Σχολίασε θετικά τη συμπεριφορά των σημερινών δανειοληπτών, κυρίως των νέων, που ξέρουν περισσότερα για τα χρηματοοικονομικά και εκπληρώνουν πρώτα τις δανειακές τους υποχρεώσεις, πριν τις άλλες τους ανάγκες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ανάφερε πως «η ψηφιακή μεταμόρφωση αποτελεί μονόδρομο για τις τράπεζες και οι ψηφιακές συναλλαγές διέπονται από αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, παρέχοντας ασφάλεια και προστασία στα προσωπικά δεδομένα των πελατών».

Αναφέρθηκε επίσης στα καταθετικά σχέδια που προσφέρονται με επιτόκιο μέχρι 3%, τη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια χαμηλότερου ύψους, κυρίως για την αγορά διαμερίσματος και απάντησε σε ερωτήσεις για την αναγκαιότητα της «πράσινης» οικονομίας, για τα «πράσινα» στεγαστικά, κυρίως δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο, λόγω και της αύξησης των κλιματικών κινδύνων.

Απαντώντας στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των μαθητών και μαθητριών, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε σε ενέργειες και δράσεις για στήριξη των νέων μέσω του Κέντρου Καινοτομίας IDEA, για τη συμβολή της Τράπεζας σε κοινωνικά θέματα όπως η δημιουργία και η συνέχιση χρηματοδότησης του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, καθώς και τη δημιουργία και λειτουργία του Δικτύου SupportCY.

Το Πρόγραμμα «Οι νέοι ρωτούν» δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες να συμμετέχουν σε debates με προσωπικότητες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, σωστή επικοινωνία και ώριμη σκέψη.

Πολύ σύντομα μα ακολουθήσουν κι άλλα debates με διάφορες προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής.

Δειτε Επισης

«Πλαφόν» για φοιτητές/τριες από τρίτες χώρες στις ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
Pedalion Yachting: Νέα αποκλειστική συνεργασία με το ναυπηγείο COMITTI
Στην Κύπρο η πρόεδρος του ESMA Verena Ross για το Global Yield 2025
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Το Global Entrepreneur Stage σε περιμένει για ένα masterclass επιχειρηματικότητας
Πώς η ατμόσφαιρα της γης προστατεύει από κοσμικές καταστροφές