15ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου: Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα(videos)

Το Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, που διοργανώθηκε για 15η συνεχή χρονιά, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, συνιστά έναν σημαντικό θεσμό για τον τομέα του e-Commerce στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και καινοτόμα θέματα, αναδεικνύοντας τις πιο πρόσφατες διεθνείς τάσεις στον χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Ερωτήματα σημαντικά για το μέλλον του e-Commerce όπως, ποια προνόμια μπορεί να παρέχει σε μια επιχείρηση και πώς μπορεί να αποτελέσει μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία αγορών για τον καταναλωτή; αλλά και πολλά άλλα απαντήθηκαν με εμπεριστατωμένο τρόπο κατά τη διάρκεια Συνεδρίου.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν επίσης περιπτώσεις μελέτης από την Κύπρο και το εξωτερικό, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα γνώσεων και εμπειριών.

Οι χορηγοί του συνεδρίου, μας απάντησαν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη του e-Commerce τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, για τις κύριες τάσεις που παρουσιάζονται αλλά και πώς μπορεί το e-Commerce να διασφαλίσει μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία αγορών για τον καταναλωτή και μέσω ποιων πρακτικών ή εργαλείων.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ιωάννου, Business Development Junior Director της ECOMMBX, αναφέρει ότι η πανδημία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να έχουν στραφεί στις διαδικτυακές αγορές.

Ο Γιώργος Φλούρος, Γενικός Διευθυντής της Vpayments μέλος του ομίλου G.A.P. Vassilopoulos εξηγεί τι είναι το Live e-Commerce και τη δυναμική που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ανά το παγκόσμιο.

Σημαντικές και οι απόψεις του Μιχάλη Αντωνιάδη, Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Voici La Mode, γύρω από την τεχνολογία αλλά και τις ανάγκες των Κύπριων καταναλωτών όσο αφορά τα διάφορα διαδικτυακά κανάλια.

Η Γιούλικα Αντωνιάδου, Systems Deployment Consultant, Capacitor Partners, βάσει ερευνών, παραθέτει ότι οι κύριες τάσεις της Κύπρου στο e-Commerce τη δεδομένη στιγμή είναι στους παρακάτω τρεις τομείς: Φαγητό, ηλεκτρονικές συσκευές και μόδα.

Για το πώς μπορεί το e-Commerce να διασφαλίσει μια εύκολη διαδικασία αγορών, μίλησε η Σοφία Μαρμαρά, Sales Manager στην Powersoft.

Συγκεκριμένα, η κ. Μαρμαρά υποδεικνύει ένα-ένα τα βήματα ώστε το e-Commerce για να είναι φιλικό προς το χρήστη: Αρχικά, εξηγεί, πρέπει να υπάρχει εύκολη πλοήγηση και λογική δομή μέσα στην ιστοσελίδα, έπειτα, τα προϊόντα να είναι οργανωμένα σε κατηγορίες και υπό κατηγορίες και τέλος, να υπάρχει η επιλογή φιλτραρίσματος.

Δείτε πιο κάτω τις δηλώσεις τους και τα όσα είπαν στην κάμερα του InBusiness TV:

Δειτε Επισης

H CMC για την προβλήτα στο Βασιλικό: Τερματίσαμε από τον Μάρτιο την σύμβαση με την κοινοπραξία υπεργολάβων
Γ. Παπαναστασίου: Οι τρεις πυλώνες που θα αποφέρουν σοβαρή μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
Καθησυχάζει για τερματικό ο Παπαναστασίου...«Δεν μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία γύρω από αυτό το έργο»
Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Μία lady για ένα SIR-H BENTLEY Cyprus μετέφερε τον Sir Tom Jones στην Κύπρο