Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

15ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου: Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα(videos)

Το Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, που διοργανώθηκε για 15η συνεχή χρονιά, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, συνιστά έναν σημαντικό θεσμό για τον τομέα του e-Commerce στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και καινοτόμα θέματα, αναδεικνύοντας τις πιο πρόσφατες διεθνείς τάσεις στον χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Ερωτήματα σημαντικά για το μέλλον του e-Commerce όπως, ποια προνόμια μπορεί να παρέχει σε μια επιχείρηση και πώς μπορεί να αποτελέσει μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία αγορών για τον καταναλωτή; αλλά και πολλά άλλα απαντήθηκαν με εμπεριστατωμένο τρόπο κατά τη διάρκεια Συνεδρίου.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν επίσης περιπτώσεις μελέτης από την Κύπρο και το εξωτερικό, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα γνώσεων και εμπειριών.

Οι χορηγοί του συνεδρίου, μας απάντησαν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη του e-Commerce τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, για τις κύριες τάσεις που παρουσιάζονται αλλά και πώς μπορεί το e-Commerce να διασφαλίσει μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία αγορών για τον καταναλωτή και μέσω ποιων πρακτικών ή εργαλείων.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ιωάννου, Business Development Junior Director της ECOMMBX, αναφέρει ότι η πανδημία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να έχουν στραφεί στις διαδικτυακές αγορές.

Ο Γιώργος Φλούρος, Γενικός Διευθυντής της Vpayments μέλος του ομίλου G.A.P. Vassilopoulos εξηγεί τι είναι το Live e-Commerce και τη δυναμική που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ανά το παγκόσμιο.

Σημαντικές και οι απόψεις του Μιχάλη Αντωνιάδη, Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Voici La Mode, γύρω από την τεχνολογία αλλά και τις ανάγκες των Κύπριων καταναλωτών όσο αφορά τα διάφορα διαδικτυακά κανάλια.

Η Γιούλικα Αντωνιάδου, Systems Deployment Consultant, Capacitor Partners, βάσει ερευνών, παραθέτει ότι οι κύριες τάσεις της Κύπρου στο e-Commerce τη δεδομένη στιγμή είναι στους παρακάτω τρεις τομείς: Φαγητό, ηλεκτρονικές συσκευές και μόδα.

Για το πώς μπορεί το e-Commerce να διασφαλίσει μια εύκολη διαδικασία αγορών, μίλησε η Σοφία Μαρμαρά, Sales Manager στην Powersoft.

Συγκεκριμένα, η κ. Μαρμαρά υποδεικνύει ένα-ένα τα βήματα ώστε το e-Commerce για να είναι φιλικό προς το χρήστη: Αρχικά, εξηγεί, πρέπει να υπάρχει εύκολη πλοήγηση και λογική δομή μέσα στην ιστοσελίδα, έπειτα, τα προϊόντα να είναι οργανωμένα σε κατηγορίες και υπό κατηγορίες και τέλος, να υπάρχει η επιλογή φιλτραρίσματος.

Δείτε πιο κάτω τις δηλώσεις τους και τα όσα είπαν στην κάμερα του InBusiness TV:

Δειτε Επισης

«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
CTC: Αύξηση τζίρου, αλλά και ζημιών
Επίσκεψη Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Mitsides Point Σερβίας
Μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Οκτώβριο
Το Hyundai IONIQ 5-N αυτοκίνητο της χρονιάς από το TopGear.com
Πιο λαμπερή από ποτέ η φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων των Υπεραγορών Αλφαμέγα (pics)
Black Friday: Κάθε πέρσι και καλύτερα-Οι λόγοι του μουδιάσματος
Mall of Limassol: Το τοπίο της Λεμεσού επαναπροσδιορίζεται με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο
Μουδιασμένη Black Friday, αισιόδοξοι για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο οι λιανέμποροι
Η νέα εκστρατεία της Alambra Fresh Milk «Μίλα μου για γάλα»