Καθαρά και φθηνά καύσιμα για ναυτιλία ζητά το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Υποστήριξη στην έκκληση των Ενώσεων Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA) για επείγουσα ανάγκη διάθεσης καθαρών και οικονομικά προσιτών καυσίμων στη ναυτιλία, εκφράζει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ενόψει της ψηφοφορίας στην ολομέλεια για τα πρότυπα διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) για τα βαρέα οχήματα.

Οι επαρκείς ποσότητες βιώσιμων καυσίμων και καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές είναι το κλειδί για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, αναφέρει σε ανακοίνωση το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Κύπρου.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι η σημερινή έλλειψη διαθεσιμότητας τέτοιου είδους καυσίμων «κινδυνεύει να μπλοκάρει την ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού τομέα, ο οποίος είναι ήδη ένας από τους πιο δύσκολα απεξαρτώμενους από τον άνθρακα».

Επίσης, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αναφέρει πως παρόλο που όλοι οι τομείς της ευρωπαϊκής οικονομίας χρειάζονται πρόσβαση σε καθαρά καύσιμα και πηγές ενέργειας, ανησυχεί για τις εκκλήσεις να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για τη χρήση πρόσθετων ποσοτήτων βιοκαυσίμων και RFNBOs στις βαριές οδικές μεταφορές με την εισαγωγή του λεγόμενου Συντελεστή Διόρθωσης Άνθρακα (CCF)».

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Η αφετηρία του δημοσιεύματος της Daily Express-«Οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί για τον τουρισμό»
«Πλαφόν» για φοιτητές/τριες από τρίτες χώρες στις ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Δάνειο από ΕΤΕπ ύψους μέχρι 108 εκατ. εύρω για 703 φοιτητικές εστίες σε Λεμεσό και Πάφο-Βάζει άλλα 53 εκατ. το κράτος
Πού επενδύουν οι Κύπριοι...Αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης της Freedom24
Pedalion Yachting: Νέα αποκλειστική συνεργασία με το ναυπηγείο COMITTI
Στην Κύπρο η πρόεδρος του ESMA Verena Ross για το Global Yield 2025
Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)
Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol